Suudi Arabistan'ın Hizbullah'ı Terör Listesine Alması

Suudi Arabistan, Hizbullah adına faaliyette bulundukları gerekçesiyle Lübnanlı 2 kişi ile bir şirketi terör listesine aldı.

Suudi Arabistan yönetiminin, Lübnanlı iki kişi ile bir şirketi Hizbullah adına faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle 'terör' listesine aldığı bildirildi.

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'nın haberine göre, Muhammed el-Muhtar Felah Kellas (29) ile Hasan Hatim Cemaleddin (33) ve merkezi Irak'ın başkenti Bağdat'da bulunan bir şirketinin Hizbullah adına faaliyette bulundukları gerekçesiyle terör listesine alındığı, söz konusu kişiler ile kuruma yaptırım uygulanacağı ifade edildi.

Haberde, bu kararın, terör suçları ile kara para aklamayla mücadele sistemi ve Şubat 2014'te çıkarılan, teröristlerle onlara destek verenleri hedef alan kraliyet kararnamesine istinaden alındığı belirtildi.

Suudi Arabistan vatandaşları ile ülkede ikamet eden yabancıların Hizbullah ile irtibata geçmesinin yasak olduğunun kaydedildiği haberde, bu kişiler ve şirketin mal varlıklarının dondurulacağı aktarıldı.

Suudi Arabistan Şubat 2014'te Hizbullah'ı terör listesine alarak, örgütün ülkede herhangi bir faaliyette bulunmasını yasaklamıştı. Kasım 2015'te ise Hizbullah örgütüyle ilişkide oldukları gerekçesiyle 12 kişi ve şirketin terör listesine alınarak mal varlıklarının dondurulduğu bildirilmişti.
Kaynak: AA