Subaşıoğlu, Avrupa Konseyi'nde

Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu: '15 Temmuz darbe girişimine karşı Avrupa Konseyi'nin net bir tavır aldığını görmekten son derece mutluyuz.'

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde, 15 Temmuz darbe girişimine karşı net bir tavır alınmasından son derece mutlu olduklarını kaydetti.

Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen 31. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katılan Başkan Subaşıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Konseyi'nde gündemin Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen FETÖ'nün gerçekleştirmek istediği 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu belirtti.

Avrupa Konseyi'nin Türkiye'ye ayrı bir önem verdiğini dile getiren Subaşıoğlu, şunları kaydetti.

'Konseyde Türkiye'yi ilgilendiren bölümlerde 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili konular konuşuldu. Yapılan genel kurul toplantısında 15 Temmuz darbe girişimine karşı Avrupa Konseyi'nin net bir tavır aldığını görmekten son derece mutluyuz. Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimine karşı verdiği demokrasi mücadelesinin yanında olduklarını, darbeyi kabul etmediklerini ifade ettiler. Genel kurulda Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ın Türkiye ziyaretiyle oluşan 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili anlayış birliği hususunda çeşitli görüşmeler yapıldı, bu konuda sunumlar yapıldı. Sayın Genel Sekreter Jagland yaptığı konuşmada, Türkiye'ye özel önem vererek bunun altını çizdi.'

- 'Göçmen meselesi de konuşuldu'

Avrupa Konseyi'nde göçmen krizi meselenin de konuşulduğunun altını çizen Subaşıoğlu, 'Türkiye'nin 3 milyon civarında Suriyeli'ye kapılarını açmış olması, göçmenlere ev sahipliği yapıyor olması ve Türkiye'nin sahadan gelen verileri ortaya koyması, Avrupa Konseyi çevrelerince belli ölçüde şaşkınlıkla karşılanıyor. Çünkü Avrupa Konseyi üyelerinin kabul ettiği göçmen sayıları binlerle ifade ediliyor. Oysa ki Türkiye, milyonlarca Suriyeliyi topraklarında ağırlama, misafir etme durumunda. Bu konu Avrupa'da tartışılmaya devam edilecek.' ifadelerini kullandı.

Türkiye Belediyeler Birliğinin kongrede stant açtığını belirten Subaşıoğlu, istihdam için koordinasyon ve eğitim projesinin lansmanının gerçekleştirildiğini, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili hazırlanmış olan kitapçığın konsey üyelerine sunulduğunu kaydetti.
Kaynak: AA