Su İhtiyaçlarını Kuyulardan Karşılıyorlar

Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı Ören yerleri ile ünlü Dodurga Mahallesi sakinleri su ihtiyaçlarını kuyulardan ve çevre mahallelerden tankerle taşıdıkları suyla karşılamaya çalışıyor. MUSKİ Genel Müdürlüğü bölgenin SİT alanı olması nedeniyle ilgili makamlarla görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Su İhtiyaçlarını Kuyulardan Karşılıyorlar
160 hane ve 450 nüfusu bulunan mahallede, çeşmelerinden suyu akmayan vatandaşlar su kuyusu başında toplanarak, çözülemeyen su sorununa alkışla tepki gösterdiler. Kuyudan çıkardıkları suyu yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki evlerine ellerinde kovalarla götürdüklerini belirten Dodurga mahalle muhtarı Rasih Mete, kendisinden önce muhtarlık yapanların da mahallelerine su getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini anlatı. Mahallede içecekleri suyun olmadığını belirten Mete; “Dedelerimiz Allah’tan zamanında bu su kuyularını kazmışlar bırakmışlar bizlere, SİT alanı olduğu için bugün bu kuyuyu kazdırma şansımız yoktu. Belediye, kaymakamlık, valilik ve milletvekillerine söyledim ama hiçbir gelişme olmadı” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e de sorunlarını ilettiklerini ancak susuzluk probleminin ne zaman çözüleceğini bilmediklerini ifade eden Mete: “Vatandaşlarımız çok rezillik çekiyor. Buradaki birçoğunun evinde çamaşır makinesi yok, nedeni ise su yok. Eşen mahallesinden tanker ile su getiriyorlar ve 100 TL para veriyorlar.2017’de gelecek diyorlar, ama şurada 3 ay kaldı daha hiçbir çalışma yok” dedi.

Mahalle sakinlerinden Meymune Aydoğan ise, “Bizden öncekiler daha çok rezil olmuşlar. Yaşlı oluğum için gençlerin arkasından gidiyorum kuyunun başına. Mahallemizde susuzluk yüzünden genç kalmadı” dedi.

Mahalle sakini Songül Minez de; “Yıllardır hep böyleyiz hep sırtımızda su taşıyoruz. Kuyu çok derin bazen su çekemiyoruz. Bizler iyi kötü suyumuzu taşıyoruz, fakat yaşlılarımız hiç taşıyamıyor. Bizlerin tek isteği su başka bir şey istemiyoruz” diye konuştu.

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Dodurga Mahallesi Hisarcık mevkisi 1. derecede SİT alanı olması nedeniyle müdahale edemiyoruz. Bu konuda ilgili makamlar ile görüşmelerimiz sürüyor. Aynı zamanda Eşen’den bu bölgeye su verilmesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Sondaj çalışması başlatacağız. Bu konuda proje aşamasındayız” dedi.

Kaynak: İHA