Slovenya Ankara Büyükelçisi Jukic'ten Başkan Hiçyılmaz'a Ziyaret

Slovenya Ankara Büyükelçisi IgorJukic ve beraberindeki heyet, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ı ziyaret etti.

Slovenya Ankara Büyükelçisi Jukic'ten Başkan Hiçyılmaz'a Ziyaret
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hiçyılmaz, “AB üyesi olan Slovenya, iyi ilişkilerimizin olduğu bir ülkedir. Türkiye’nin, AB’ye üyeliği konusunda 60 yıldır kapıda bekletiliyor olmasını manidar buluyorum.Ülkemizin, AB’ye tam üyeliği yolunda AB’nin daha yapıcı davranmasını bekliyoruz.” dedi.

Türkiye ile AB arasında 1996 yılından bu yana Gümrük Birliği uygulandığını hatırlatan Hiçyılmaz, “Malların serbestçe dolaştığı bir ortamda Türk iş adamları AB ülkelerine vizesiz girememektedir. Vize serbestisi konusunda Türkiye’nin attığı adımlara, AB tarafından ise olumlu yanıt verilmemektedir.” ifadelerini kullandı.

Kayseri’nin ticareti ve sanayi yapısına ilişkin bilgilerde paylaşan Hiçyılmaz, “Özellikle sanayi açısından gelişmiş olan Kayseri, Slovenya ile ilişkilerde önemli rol oynayacaktır. Slovenya ile ortak yatırımlar her iki ülkenin de menfaatine olacaktır” diye konuştu.

Türkiye ile Slovenya arasında ticaret hacmini yeterli görmediklerini ifade eden Hiçyılmaz, daha fazla ticaret yapabilecek potansiyele sahip olunduğunu kaydetti.

Erciyes Master Projesinin Kayseri için büyük öneme sahip olduğuna da işaret eden Hiçyılmaz, “Slovenyalıları kayak turizmi açısından ülkemize, özellikle de Erciyes dağına bekliyoruz” dedi.

Başkan Hiçyılmaz, konuşmasının son bölümünde ise Türkiye’nin 15 yılda büyük bir atılım içinde bulunduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin ortaya koyduğu 2023 yılı hedefleri doğrultusunda gayret gösterdiklerini belirtti.

Slovenya Ankara Büyükelçisi IgorJukic ise, 2 günlük Kayseri programları kapsamında en önemli ziyareti Kayseri Ticaret Odası’na gerçekleştirdiklerini bundan dolayı da mutlu olduğunu ifade etti.

Solvenya ve Türkiye’nin geçmişten gelen bir dostluk ilişkisine sahip olduğunu belirten Jukic, “Ülkelerimiz arasındaki ticaret zorluklara rağmen gelişmeye devam ediyor. Yatırım konusunda eksikliklerimiz var ancak bunu da aşmaya çalışıyoruz. Slovenyalı bir firmanın Ankara’da yaptığı enerji yatırımı gelecek yıl faaliyetine başlayacak. Bu örnekler çoğaltılabilir” dedi.

Avrupa’dan bakıldığında Türkiye’nin İstanbul’dan ibaret gibi göründüğünü belirten BüyükelçiJukic, “Bizler, İstanbul’dan başka şehirler olduğunu biliyoruz. Kayseri’nin avantajları olan bir şehir olduğunun farkındayız. Nüfusu, iş ortamı ve üniversiteleri ile Kayseri muhteşem bir şehir” diye konuştu.

Slovenya Ticaret Müsteşarı AndrejFercej tarafından sunumun da gerçekleştirildiği ziyarette; KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Selvi ve Slovenya Fahri Konsolosu Harun Hasyüncü de hazır bulundu.

Ziyaretin sonunda, Başkan Hiçyılmaz tarafından Büyükelçi Jukic’eplaket takdim edildi.
Kaynak: İHA