Sırbistan'da Muhalefet, Cumhurbaşkanının İstifasını İstiyor

Sırp Radikal Partisi, cumhurbaşkanlığı seçimini daha erken bir tarihe alabilmek için Cumhurbaşkanı Nikolic'in istifasını talep etti.

Sırbistan'da muhalefetteki Sırp Radikal Partisi (SRS), ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimini erkene alabilmek için Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic'in istifası talep etti.

SRS Genel Başkan Yardımcısı Milorad Mircic, düzenlediği basın toplantısında, gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin mevcut hükümetin politikasını değiştirmesi adına önemli olduğunu belirtti, vatandaşların artık 'çileden çıktığını' söyledi.

Nikolic'e bu konuda anlayışlı olması ve bir an önce istifa etmesi çağrısında bulunduklarını dile getiren Mircic, Nikolic'in yeniden cumhurbaşkanlığına aday olacağını ancak kazanma şansının olmadığını ileri sürdü.

Daha önce, Cumhurbaşkanı Nikolic'in yanı sıra savaş suçu işlemekten yargılandığı Lahey'deki uluslararası ceza mahkemesince hakkında beraat kararı verilen SRS Genel Başkanı Vojislav Seselj'in, Sırbistan Sosyal Demokrat Partisi (SDPS) Genel Başkanı Rasim Ljajic'in ve Sosyalist Parti (SP) Genel Başkanı İvica Dacic'in de 2017 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacakları açıklanmıştı.
Kaynak: AA