Sarıgöl SGK, Borç Yapılandırma Fırsatını Anlatıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sarıgöl Şube Müdürü Niyazi Kara, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında bilgi vermek amacıyla ilçeye bağlı mahallelere giderek, kahvehanelerde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Sarıgöl SGK, Borç Yapılandırma Fırsatını Anlatıyor
SGK Sarıgöl Şube Müdürü Niyazi Kara, Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Vatandaşların mağdur olmamalarını istediklerini belirten Kara, ’’Haziran 2016 ve öncesi SGK’ya olan tüm borçlar ve gecikme cezaları yapılandırılıyor. Gecikme cezaları siliniyor, sadece enflasyon borcun aslına ekleniyor. Yapılandırılmış borcun tamamı peşin ödenirse, borca eklenen enflasyon farkının yarısı siliniyor. İdari para cezalarının borç asıllarının yüzde 50’si gecikme cezalarının ise hepsi siliniyor. 2014 sonu itibari ile kapanmış iş yerlerine ait 50 TL’yi aşmayan alacaklara bağlı 100 TL’yi aşmayacak cezaların tamamı siliniyor. Daha önce yapılandırılan borçların kalan taksit tutarlar da yeniden yapılandırılıyor.’’ dedi.

Niyazi Kara, SGK Sarıgöl Şubesi’ne gelen vatandaşlara her türlü kolaylıkları sağlayacaklarını belirterek, "Dünyanın bin bir türlü hali var, gelecekte ihtiyarlayacaksınız, belki çocuklarınız size bakmayabilirler. İşte o zaman size sigortanın vereceği emekli parası yeter. Sağlık hizmetlerinde de yararlanacaksınız. Bu af için son fırsat 31 Ekim’dir.’’ dedi.

Kaynak: İHA