Özel Şirket İşçileri İle Tanışma Ve Mevzuat Toplantısı Düzenlendi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çöp toplama, cadde ve sokakların süpürülmesi ile camilerin temizliği gibi genel temizlik işlerinde çalışan özel sektör işçileri ile tanışma ve yeni mevzuat hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendiğini söyledi.

Özel Şirket İşçileri İle Tanışma Ve Mevzuat Toplantısı Düzenlendi
Bu toplantının bir bakıma çalışanların tanışmalarına yol açtığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

Melikgazi Belediyesi park, bahçe, çevre temizliğine, sokak ve caddelerin süpürülmesine büyük önem vermektedir. Kayserililer her sabah temiz bir çevre ile güne başlamaktadır. Melikgazi Kayseri merkez nüfusunun % 50 sine hitap etmekte ve iş saatlerinde merkez nüfus artmaktadır. Bu da çevrenin daha itina ile temizlenmesine gerekli kılmaktadır. Genel Temizlik, Park ve Bahçelerin bakımı, Camilerin genel Temizliği, Belediye tesislerin gibi hizmetleri özel sektöre yaptırıyoruz. Özel sektörde işçilerin tanışması ve yeni çıkarılan yasa ve mevzuatlar hakkında bilgilendirmek amacı toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda hem firma yetkilileri ile çalışanları hem de işçiler bir bakıma tanışmış oldu. Ayrıca işçilerimize İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi verilmiştir. Toplantı sonrası katılımcılara aşure ikramında bulunduk”

Aşure ikramı…

Melikgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmen tarafından verilen ise işçilere yeni çıkan yönetmelik ile İşçilerin Tazminat Hakları, sendika çalışmalar ve izinler hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: İHA