Önleyici Hizmetler Suçlulara Göz Açtırmıyor

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan 6 günlük çalışmada 88 kişiye adli ve idari işlem yapıldı.

Önleyici Hizmetler Suçlulara Göz Açtırmıyor
Alınan bilgiye göre, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerinde 10-16 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak” suçu şüphelisi 22 kişi yakalandı. Yakalanan şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 83 gram bonzai, 8 gram Esrar ve 10 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ekipler tarafından müdahale edilen olaylarda ise, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 64 adet fişek, 3 adet bıçak ve 2 adet sahte banknot elde edilirken, çeşitli suçlardan 14 kişiye adli ve idari işlem yapıldı.

Ekipler tarafından ayrıca 6 günlük süreçte 5 bin 312 kişi ile 387 aracın Genel Bilgi Taramasına (GBT), bakıldı. Yapılan GBT’de ise 23 aranan şahıs, 1 çalıntı oto, 1 buluntu çalıntı oto, 4 buluntu çalıntı motor, 3 adet buluntu çalıntı bisiklet, 5 bakaya ve 2 kayıp şahıs yakalanırken, 10 araca ve sürücüsüne işlem uygulandı.

Çeşitli suçlarda ekipler tarafından ise toplamda 6 gün içinde 88 şahsa adli ve idari işlem yapıldığı öğrenildi.
Kaynak: İHA