Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi TSM Korosundan Bir Başarı Daha

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi TSM Korosu elemanlarından Meral Oktay, Kültür Bakanlığı İçel Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Devlet Sanatçısı Sınavı sonucunda Devlet Sanatçısı olma başarısına ulaştı.

Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi TSM Korosundan Bir Başarı Daha
Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, 1975 yılından bu yana ciddi, sistemli, seviyeli ve bilimsel çalışmalarda bulunuyor. Türk Sanat Müziği’ne ve Eskişehir’in sanat yaşamına büyük katkılarda bulunarak yetenekli birçok Eskişehir evladına adeta ekmek kapısı oluyor, başarıdan başarıya koşuyor. Ağustos ayında çocuk korosundan Çağla Karakuş Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı, Eylül ayında büyükler Korosundan Mert Yüz, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvar’ını kazandılar. Bu kez de yine büyük korodan Meral Oktay, geçtiğimiz hafta yapılan Kültür Bakanlığı İçel Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Devlet Sanatçısı Sınavı sonucunda Devlet Sanatçısı olma başarısına ulaştı.

Elde edilen başarılar karşısında, 42 yıldır koronun hocalığını ve şefliğini yapan Bestekâr Hüseyin Erbay, ‘‘1975 yılından beri koromuzdan yetişerek girdikleri sınavlarda başarılı olan yüzlerce öğrencim oldu. Düşünebiliyor musunuz? Kişiler koromuza boş zamanlarını iyi değerlendirmek için geliyor, koromuzda aldığı eğitimle TRT, Devlet Koroları, Devlet Konservatuvarları ve çeşitli müzik okullarını kazanarak meslek sahibi oluyor. Değerli öğrencim Meral Oktay’da bu kervana katıldı.

Meral, olağanüstü bir sese sahip, çok yetenekli bir öğrencimdir. Başarısından çok mutlu oldum. İnşallah en kısa zamanda o koroda da ağırlını ve farklılığını ortaya koyar, daha iyi konumlara gelir. O koroda beni, koromuzu ve Eskişehirimizi en iyi şekilde temsil eder. Buna tüm kalbimle inanıyor ve bundan sonraki müzik hayatında başarılar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA