NCR' Den Kalp Deliğine Ameliyatsız Çözüm

Gaziantep’te de kalp delikleri artık ameliyata gerek kalmadan Anjiyo benzeri bir yöntemle kapatılıyor. NCR İnternational Hospital Kardiyoloji Kliniği hekimlerinden Doç. Dr. Fehmi Kaçmaz tarafından yapılan VSD (Ventriküler Septal Defekt) uygulamalarından başarılı sonuçlar elde ediliyor.

NCR' Den Kalp Deliğine Ameliyatsız Çözüm
NCR Internatıonal Hospital Kardiyoloji Kliniği hekimlerinden Doç. Dr. Fehmi Kaçmaz; bazı bebeklerin kalplerinde delik ile dünyaya geldiğini ve kalbin farklı bölgelerinde yer alabilen bu deliklerin kalbin performansını düşürerek hastaların hayati sorunlar yaşamasına neden olduğunu söyledi.



Bazı kalp deliklerinin ya çok geç belirti verdiğini ya da hiç belirti vermeden ilerlediğini aktaran Doç. Dr. Kaçmaz, kalp deliklerinin gelişen tıp teknolojisi sayesinde ameliyata gerek kalmadan anjiyo benzeri bir yöntemle tedavi edilebildiğini dile getirdi.

"Ameliyat yapmadan da delikleri kapatabiliyoruz"

Son yıllarda kalp deliklerinin tedavisiyle ilgili kardiyolojide çok önemli gelişmelerin olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Fehmi Kaçmaz, "Eskiden kalp delikleri hep cerrahi yöntemlerle kapatılırdı. Artık günümüzde cihazlarımız var. Anjiyo yöntemiyle -kalp ameliyatları yapmadan- da bu delikleri kapatabiliyoruz. Hepsini olmasa bile birçoğunu kapatabilir durumdayız. Cihaza uygun olmadığı zaman da yine hastanemiz bünyesinde bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi bölümümüze hastalarımızı yönlendirerek tedavilerini yaptırıyoruz” dedi.

Kalp deliği hangi belirtilere neden olur?

Doç. Dr. Fehmi Kaçmaz, çocukluk döneminde emerken erken bırakma, morarma, düzensiz nefes alıp verme, sık akciğer enfeksiyonu geçirme, sık sık öksürme ve erken yorulma gibi belirtilerin kalp deliklerine bağlı olarak ortaya çıkabilecek sorunlar olduğunu ifade etti.

Türkiye’de yalnızca birkaç merkezde yapılabiliyor

Kalp deliğinin kalbin performansını düşürdüğü gibi bazı hayati tehlikelere de yol açabildiğini aktaran Doç. Dr. Kaçmaz, “Türkiye’de yalnızca birkaç merkezde yapılabilen ve hastalıkla aynı adı taşıyan VSD (Ventriküler Septal Defekt) uygulamasını Gaziantep’te de uygulamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu uygulama sayesinde hastalarımız artık ameliyata gerek kalmadan şikayetlerinden kurtulmaktadır. Önceki gün yaptığımız uygulama ile hastamızın kalbinin sağ ve sol ventrikülleri arasında oluşan deliğe VSD yöntemi ile müdahale ederek başarılı bir işlem gerçekleştirdik. Daha önce çeşitli şikâyetlerle birçok sağlık kuruluşunda şifa arayan 18 yaşındaki hastamız uyguladığımız yöntemin ardından tüm şikâyetlerinin geçtiğini belirterek mutlu bir şekilde evine uğurlandı. NCR İnternational Hospital Kardiyoloji Kliniği ekibi olarak tedavide konfor sağlayan uygulamalarla hastalarımıza faydalı olmanın gayreti içindeyiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA