Muhtarlar Günü Besni İlçesinde Kutlandı

Adıyaman’ın Besni ilçesinde muhtarlar günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Muhtarlar Günü Besni İlçesinde Kutlandı
Besni Kaymakamlığı önünde Atatürk anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikler çeşitli ziyaretler ile devam etti.

Türkiye Muhtarlar Derneği Besni Şube Başkanı Şükrü Güllü ve Besni Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Özbay, daha sonra Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya’yı makamında ziyaret etti.

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, Besni Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Özbay, “2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak yasalaşarak kutlanmaktadır. Hizmetin temel taşlarını oluşturan tüm muhtar arkadaşlarım 15 Temmuz’daki demokrasimize vurulmaya çalışılan darbe karşısında dimdik durarak terörün her türlüsünü kınayarak ve lanetleyerek terörün karşısında olmuştur. Türk Milleti 15 Temmuz’da ’Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtar arkadaşlarımın muhtarlar gününü kutluyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya ise, “Vatanımızın bekası, milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna canını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bütün muhtarların gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA