Meme Kanserine Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

Manisa’da meme kanserinde erken teşhise dikkat çekmek için sağlıkçılar ve sağlık meslek yüksekokulu öğrencileri beyaz tişörtlerinin üzerine taktıkları pembe kurdeleler ve ellerindeki pankartlarla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

Meme Kanserine Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler
Manisa’nın Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin ortaklaşa organizasyonunda meme kanseri farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Adalet Kutlu ve Araştırma Görevlisi Mehmet Gülşen öncülüğünde Sağlık Hizmetlerinde Liderlik dersi kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşe öğrencilerden 80 kişi, merkezden 20 kişi olmak üzere yaklaşık 100 kişi katıldı.

Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüş Ulupark’a kadar devam etti.

Tırnaklar pembe ojeyle boyandı

Beyaz tişört giyen ve pembe kurdele takan öğrenciler, “Söylememe gerek var mı erken teşhis için?”, “Kanser korksun kadından”, “Kansersiz yaşam ellerinizde”, “Korkma farkında ol geç kalma”, “Tarama 1 saatinizi kanser hayatınızı alır”, “Gülen yüzün solmasın, bilmeyen kadın kalmasın” yazılı pankartlar taşıdı. Yürüyüşe Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürü Ammar Hekimoğlu da katılırken, öğrenciler katılımcıların tırnaklarından üçüne pembe oje sürdü.

Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Müjde İlgün, kanserle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik daha yaptıklarını söyledi.

Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık ayı olması nedeniyle üniversite öğrencileriyle bu etkinliği gerçekleştirdiklerini kaydeden İlgün, “Meme kanseriyle ilgili taramalara, erken teşhisle ilgili halkta farkındalık oluşturabilmek amacıyla farkındalık yürüyüşü düzenliyoruz. Öğrenci arkadaşlarımız düzenli çalıştılar pankartları kendileri hazırladılar. Pembe kurdeleleri kendileri hazırladılar. Halkımızda meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Taramalar ücretsiz

İnsanların kanser konusunda bilinçli olmaları için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yaptıklarını belirten İlgün, “KETEM birimimiz var. Ulusal kanser tarama programı kapsamında 3 ana kanser taraması yapılıyor. Bütün vatandaşlarımızı bu taramalara davet ediyoruz. Özellikle 40 yaş üzerindeki kadınları mamografi çektirmek üzere bekliyoruz. 50 yaş üzeri hem kadın hem erkekleri kalın bağırsak kanseriyle ilgili taramalarını yaptırmak üzere merkezlerimize bekliyoruz. Tüm bu taramalar ücretsiz olarak yapılıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA