Macaristan Büyükelçiliğinden 'Kadın Yöneticiler Ekonomi Ve Toplumun İnşasında' Etkinliği

Macaristanın Ankara Büyükelçiliği, Türk siyasi ve iş hayatında önemli rol oynayan yaklaşık yetmiş kadın için “Kadın yöneticiler ekonomi ve toplumun inşasında” konulu bir gala yemeği düzenledi.

Macaristan Büyükelçiliğinin, 1956 Macar İhtilalinin 60. yıl dönümü münasebetiyle Ankara’da düzenlediği etkinlikler dizisinin bir parçası olarak JW Marriott Hotel'de verdiği yemeğe, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Macaristan’ın seçkin girişimlerinden sorumlu özel Büyükelçisi Viktoria Horvath ve birçok Türk ve Macar iş kadını katıldı.

Kiss, yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye ile Macaristan arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği hacminin ve içeriğinin artırılmasında kullanılmamış yönler ve araçlar bulabileceklerini söyledi.

Buluşmanın amacının bayanların, sosyal ve ekonomik alana etkin katılımına verdikleri desteği ifade etmek olduğunu belirten Kiss, “Değerli bayanlar, bu rolü Türk ve Macar bağlarının güçlendirilmesinde de üstlenmenizi teşvik ediyoruz.” dedi.

Hovarth da Türk-Macar kadın yöneticiler için ilk kez düzenlenen yemeğe katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 21. yüzyılın kadınlara eşsiz bir fırsat sunduğunu dile getiren Hovarth, “Kendimizin, ailelerimizin ve toplumumuzun beklentilerine uymaya çalışırken, aynı zamanda eğitimimizi sürdürebilir, çalışabilir ve bunların arasında nasıl bir denge kuracağımıza karar verebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA