Koruma Altındaki Saka Kuşunu Yakalayanlara Ceza Yağdı

1979 yılında uluslararası bir sözleşmeyle koruma altına alınan Saka kuşunu Tekirdağ’da yakalayan 6 kişiye 4 bin 700 TL tazminat ve 3 bin 120 TL idari para cezası verildi.

Koruma Altındaki Saka Kuşunu Yakalayanlara Ceza Yağdı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tekirdağ Şube Müdürlüğüne bağlı Av Koruma ve Kontrol ekiplerince, Tekirdağ’ın Şarköy ve Marmaraereğlisi ilçelerinde yapılan denetimlerde, korunan kuş türlerinden olan Saka yakaladığı tespit edilen 6 kişiye 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunun ilgili maddeleri gereğince toplam 4 bin 700 TL tazminat ve 3 bin 120 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, Saka avında kullanılan ağ ve kafeslere de el konuldu.

"Avlanması, alınması, beslenmesi ve satılması yasaktır"

Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Saka Kuşu, uluslararası bir sözleşme olan ve Türkiye’nin de taraf bulunduğu, 17 Kasım 1979’dan itibaren imzalanan Bern Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınmış ötücü bir kuş türüdür. Bu kapsamda, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre koruma altındaki kuş türlerinin avlanması, alınması, beslenmesi ve satılması yasaktır. Bu yasaklara uymayan kişiler hakkında idari yaptırım uygulanmaktadır" denildi.
Kaynak: İHA