Kırşehir'deki FETÖ/PDY Davası

Tutuksuz yargılanan 7 sanıktan 5'inin tutuklanmasına karar verildi.

Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada tutuksuz yargılanan 7 sanıktan 5'inin tutuklanmasına karar verildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya 13 tutuklu sanık ile 7 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. 4 tutuklu sanık da başka cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşma salonuna bağlandı.

Tutuklu ve tutuksuz sanıkların ifadelerini almaya devam eden mahkeme, cumhuriyet savcısından mütalaasını istedi. Savcı, tutuksuz sanıklar Muhterem U, Öztürk C, Battal S, Rasim D. ve Servet U'nun tutuklanmasını, Murat E, hakkında da yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, ismi geçen sanıkların tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı yarına erteledi.

Son tutuklamaların ardından davada yargılanan tutuklu sanık sayısı 18'e yükseldi.

- Davanın geçmişi

Kırşehir'de faaliyet gösteren 3 şirkete FETÖ/PDY'ye finansman sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 1 Nisan'da kayyum atanmış, aralarında örgütün il yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 23 kişi, farklı tarihlerdeki operasyonlarda gözaltına alınmış, şüphelilerden 13'ü tutuklanmıştı.

Sanıklar hakkında, 'FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar organize etmek, Şahmeran Yurduşen Baktıraoğlu'nun 16 ayrı gayrimenkulünü usulsüz işlemlerle 2007 ve 2008 yıllarında örgüte kazandırmak' suçlarından, her suç için 2-10 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
Kaynak: AA