Kırklareli'nden Kısa Kısa

Ahşap boyama ve dekoratif kursu açıldı.

Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezince ahşap boyama ve dekoratif kursu açıldı.

Halk Eğitimi Merkezi eğitim salonunda yaklaşık 2 ay sürecek kursta, 50 kursiyer eğitim görüyor.

Kurs eğitmeni Aysel Özmurat, gazetecilere yaptığı açıklamada, ahşap boyama ve dekoratif kursunun büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Kursiyerlerin genellikle hobi edinmek için kursa katıldığını ifade eden Özmurat, çeşitli objeleri ve eski kullanılmış ahşapları boyayarak yeni bir görünüm kazandırdıklarını belirtti.

Kursun 12 Aralık tarihinde sona ereceğini kaydeden Özmurat, 'Ahşap boyama ve dekoratif kursumuz başladı. Kursumuzda 50 kursiyerimiz eğitim alıyor. Eskiyen kullanılamayan ahşap malzemelere tekrar hayat veriyoruz. Genellikle hobi amaçlı gelinen bir kurs, fakat kursiyerlerimiz daha sonra dışarıda çalışmalarına devam edip ev bütçesine katkı yapabiliyor' diye konuştu.

- Zihinsel yetenek destek kursu başladı

Lüleburgaz’da genel zihinsel yetenek destek kursu başladı.

Lüleburgaz Milli Eğitim Müdürlüğü, Lüleburgaz Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi tarafından üstün zekalı öğrenciler için düzenlenen kursta, öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi sağlanıyor.

Lüleburgaz Belediyesi Garaj Akademisi’nde gerçekleştirilen kursta 28 öğrenci eğitim görüyor.

Kurs eğitmeni Şengül Aktepe, yaptığı açıklamada, öğrencilerin keşfedilen yeteneklerinin kurs ile geliştirilmek istendiğini söyledi.

Genel zihinsel yetenek destek kursuna önem verdiklerini ifade eden Aktepe, mobil yazılım, robot tasarım, 3D tasarım, web programlama, bilişimde girişimcilik derslerinin verildiğini belirtti.

Kursun haftada bir gün gerçekleştirildiğini aktaran Aktepe, kursun yıl boyunca devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: AA