Katıldıkları İlk Yarışmadan Ödülle Döndüler

Lüleburgaz Lisesi ve TEK Ortaokulu işbirliğiyle yapılan ‘Zagi Beren’ isimli insansız hava aracı katıldığı ilk yarışmadan mansiyon ödülü ile döndü.

Katıldıkları İlk Yarışmadan Ödülle Döndüler
10-16 Ekim tarihleri arasında yerli ve yabancı 103 takımın katıldığı TÜBİTAK UAV yarışmasında Lüleburgaz’ı temsil eden ‘Trakya Kartalları’ ekibi, ‘sabit kanat’ kategorisinde 23’üncü olup mansiyon ödülüne layık görüldü.

Gebze Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen yarışmaya ODTÜ, İTÜ, KOÇ, Yıldız Teknik gibi Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ve Almanya, Bangladeş, Polonya’dan takımlar da katıldı.

Tüm takımlar arasında sadece 9 takıma mansiyon ödülü verilirken, ‘Trakya Kartalları’ insansız hava aracı projesi ‘Sabit Kanat’ kategorisinde 23’üncü olarak mansiyon ödülüne layık görüldü.

Başarılı Projenin ortakları, Lüleburgaz Lisesi Müdürü Mehmet Sadık Selçuk, TEK Ortaokulu Müdür Yardımcıları Bünyamin Uslu, Murat Türker Lüleburgaz Lisesi Öğretmeni Erkin Şenyeğit ve öğrencilerinden Murat Kali Günel ve Kadircan Kızılarslan aldıkları kupa ve uçakla birlikte Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin’i makamında ziyaret etti.

Proje ve yarışma hakkında bilgi veren Bünyamin Uslu, ‘Trakya Kartalları’ ekibinin ikinci İHA’sı olan Zagi Beren hava aracının mansiyon ödülüne layık görülmesinden dolayı mutluluklarını dile getirdi. Uslu, sponsor bulabilirlerse uluslararası arenada da kendilerini göstermek istediğini belirtti.

Uslu, "İnsansız hava aracının üzerinde bulunan kamera sistemi sayesinde havadan gözetleme sağlanabiliyor. 3.5 kilogram ağırlığında olan araç 500 gram ağırlığında 4 farklı küpü istenilen hedeflere rahatlıkla bırakabiliyor. Araç, 3D yazıcı, CNC ve el iş gücü ile birlikte kullanılarak oluşturuldu. Tasarımı, yapımı ve diğer parçaları tamamen ekibimiz tarafından, özellikle deprem, yangın gibi durumlarda kullanılmak üzere düzenlenip imal edildi" dedi.

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, kendisine ziyarette bulunan öğretmen ve öğrencileri tebrik edip başarılarının devamı diledi.
Kaynak: İHA