İZTO Başkanı Demirtaş Açıklaması

'Kentimizin pek çok fuarına rakip çıkartıldığını görüyoruz. Bu yüzden artık hedefimiz üyelerimizi başka fuarlara taşımak değil, üyelerimiz ile alıcıları İzmir’deki fuarlarda buluşturmak'

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, pek çok kentte İzmir’de düzenlenen sektörel fuarlara karşı eş zamanlı fuarlar düzenlenmeye çalışıldığını belirterek, 'Kentimizin pek çok fuarına rakip çıkartıldığını görüyoruz. Bu yüzden artık hedefimiz üyelerimizi başka fuarlara taşımak değil, üyelerimiz ile alıcıları İzmir’deki fuarlarda buluşturmak.' ifadelerini kullandı.

Demirtaş, yazılı açıklamasında, dün kapılarını 40’ıncı defa açan 'Shoexpo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'na büyük destek verdiklerini bildirdi.

Hem sektörü desteklemeyi hem de İzmir’de fuar ve fuarcılığı geliştirmeyi amaçladıklarını aktaran Demirtaş, 'Emek yoğun bir sektör olan ayakkabı sektöründe İzmir, tasarımdan üretime her alanında iddialıdır. Bu nedenle sektöre büyük önem veriyoruz. Shoexpo Fuarı bizim için çok değerli. İzmir’de Büyükşehir Belediyemiz yeni bir fuar alanı yaptı. Biz de yeni fuar alanının daha gelişmesini istiyoruz, bu yüzden destek veriyoruz. Özellikle kentimizde düzenlenen fuarları geliştirmek istiyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş, pek çok sektörde İzmir’de fuar düzenlendiği zaman başka kentlerde de aynı sektörlerde fuarlar yapılmaya çalışıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Buna karşı mücadele ediyoruz. Kentimizin pek çok fuarına rakip çıkartıldığını görüyoruz. Bu yüzden artık hedefimiz üyelerimizi başka fuarlara taşımak değil, üyelerimiz ile alıcıları İzmir’deki fuarlarda buluşturmak. Shoexpo Fuarı için de böyle bir çalışma yaptık. Fuara katılan üyelerimize 30 metrekareye kadar stant bedellerini ödeyerek teşvik verdik. Sonuçta 162 katılımcı firmanın yüzde 50’si odamızdan teşvik alarak fuara katıldı. Diğer yandan Ekonomi Bakanlığı ile yürüttüğümüz Ur-Ge projesi ile 184 yabancı alıcıyı fuarımıza getirdik. Yani alıcı ile satıcıyı İzmir’deki fuarda buluşturduk. Hem ayakkabı sektörü hem de fuarcılık açısından son derece başarılı bir fuar oldu. Bundan sonra da bu tip destekler ile kentimizdeki fuarları başka kentlerdeki fuarlar karşısında geliştirmeye devam edeceğiz.'
Kaynak: AA