İzmir Valiliğinden Dolandırıcılık Uyarısı

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, kentteki bazı iş adamlarından valiliğin adı kullanılarak 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına gönderilmek üzere para istendiğinin öğrenildiği belirtilerek böyle bir kampanyanın bulunmadığı, vatandaşların dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can'ın adı kullanılarak 15 Temmuz şehitleri için yardım kampanyası düzenlendiği iddiasıyla bazı iş adamlarından para istendiği yönünde şikayetler üzerine soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Böyle bir kampanyanın bulunmadığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Vatandaşlarımızın, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz hakkındaki tertemiz duygularını istismar ederek haksız menfaat temin etmek isteyen bu kişi ve kişilere karşı hassas olmaları gerekmektedir. Bu taleplere asla itibar edilmemesi, bu gibi durumlarla karşılaşıldığında herhangi bir kişi ya da hesap numarasına kesinlikle para yatırılmaması ve ivedilikle valiliğimizin 0232 455 82 82 nolu telefonu veya polis veya jandarmaya bilgi vermeleri önemle rica olunur.''

Kaynak: AA