İZKARAY Toprak Sahiplerini Sevindirdi

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Karabulut:'Topraklarımızda yapımı planlanan İzmir Körfez Geçişi Projesi ve İnciraltı'nın planlaması ile kentimizin büyük bir ivme kazanacağını düşünüyoruz. Bu süreçte İzmirli Başbakan Binali Yıldırım'ın çözüm iradesine sonuna kadar güveniyoruz'

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, bölgede yapımı planlanan İzmir Körfez Geçişi Projesi (İZKARAY) ve İnciraltı planlaması dolayısıyla kentin büyük ivme kazanacağını düşündüklerini, projelerin hayata geçirilmesi konusunda Başbakan Binali Yıldırım'ın çözüm iradesine sonuna kadar güvendiklerini söyledi.

Platform üyesi 2 bine yakın toprak sahibini temsilen İnciraltı'nda bir araya gelen grup, 'İzmir Körfez Geçişi (Otoyol ve Raylı Sistem) İnciraltı Şantiyesi' yazılı pankart açtı, baret takarak işçi kıyafetleri giydi.

Pankartta, işe başlangıç tarihi bölümünde '01.01.2017', iş bitiş tarihi bölümünde ise 'Yıldırım' ibareleri yer aldı.

Platform Başkanı Karabulut, basın açıklamasında, İZKARAY ve İnciraltı projelerini sevinçle karşıladıklarını belirtti.

İZKARAY projesinin her zaman yanında olduklarını dile getiren Tayfun Karabulut, şöyle konuştu:

'Topraklarımızda yapımı planlanan İzmir Körfez Geçişi Projesi ve İnciraltı'nın planlaması ile kentimizin büyük bir ivme kazanacağını düşünüyoruz. Bu süreçte İzmirli Başbakan Binali Yıldırım'ın çözüm iradesine sonuna kadar güveniyoruz.

Yıldırım düzeyinde teşviklerle, İzmir'in istihdamına ve ekonomisine faydalı olacak her projenin yanında olacağız. Gökdelen veya yüksek katlı bina arsalarının daha kazançlı olacağı düşüncesi, İnciraltı'na uygulanacak hem değerli, hem çevreci ve İzmir ekonomisinin sıçrama yapacağı planla değişecek, ülkemize örnek model olacaktır.'

İnciraltı'nda kent ormanı dışında kalan 5 milyon metrekarelik alanın çevreye duyarlı ve sağlık turizmine yönelik planlanmasının ülke ekonomisine büyük katkı sunacağını ifade eden Karabulut, 'Biz İzmirliler hizmette sabırsızız. İnciraltı toprak sahipleri olarak da ayrıca sabır taşımızın çatlamaya başladığından İZKARAY'ın ilk kazmasını 1 Ocak 2017'de vurmak, bitiş tarihini de Yıldırım gibi istiyoruz. İlk kazmayı vurmak için İnciraltı toprak sahipleri hazır. Gözümüz, kulağımız İzmirli Başbakanımız Sayın Binalim Yıldırım'da.' diye konuştu.

Tayfun Karabulut, sorunun çözümü konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da inandıklarını kaydetti.
Kaynak: AA