İşitme Engelli Çocuklar Konser Verdi

Kartal Belediyesi, engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla "Kartal’da Engelleri Birlikte Aşıyoruz" isimli etkinlikte konser veren işitme engelli çocuklar büyük beğeni topladı. Etkinlikte yürüme engelli vatandaşlara 20 tane tekerlikli sandalye dağıtıldı.

İşitme Engelli Çocuklar Konser Verdi
Kartal Belediyesi, engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla "Kartal’da Engelleri Birlikte Aşıyoruz" isimli etkinlik düzenledi.

Etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Kartal Belediye Başkan Yardımcılarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Birimi’nin düzenlediği etkinlik Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin önünde başlayan yürüyüşle başladı.

Yürüyerek Kartal Meydanı’na gelen ilçe sakinleri, meydanda düzenlenen eğlenceye katıldı.

Kartal Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterisi ile başlayan etkinliğe çok sayıda engelli vatandaş ve ailesi katıldı.

Etkinlik kapsamında yürüme engelli vatandaşlara 10 tane normal 10 tane akülü olmak üzere 20 tane tekerlikli sandalye dağıtıldı.

İşitme engelli çocuklar konser verdi

Etkinlik kapsamında Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası’nın kurucusu "Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir ve Arkadaşları" enstrümantal müzik konseri verdi. Ardından ’O Ses Türkiye’ adlı yarışmada Türkiye’nin en iyi 16 sesinden biri seçilen Barış Ekmen sahne alarak vatandaşlara coşku dolu anlar yaşattı. Kartallı vatandaşların büyük beğenisini toplayan, işitme engelli çocukların verdiği konser ise ayakta alkışlandı.

“Kartal’a Engel Yok”

Etkinlik kapsamında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise, “Engelli araçları kullanan kardeşlerimize güle güle kullanın diyorum. Hemen Atatürk büstünün aynında şarj noktası var Kartal’ın birçok yerinde şarj noktası var. Buradaki amaçta gidebildiğin yere kadar git. Akün bittiği zaman orada şarj et. Bu yüzden gerçekten Özgür’ün dediği gibi ’Kartal’a Engel Yok’u hayata geçirmeye çalışıyoruz. Katılımınız ve katkılarınız için teşekkür ediyorum hayırlı günler diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA