Ilgın'da Meslek Teşekkülü Ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Toplantı

Konya'nın Ilgın ilçesinde meslek teşekkülleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri toplantı düzenledi.



Toplantıya ev sahipliği yapan Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen, açılış konuşmasında, katılımcılara teşekkür etti.

Bir araya gelme sebeplerinin Ilgın'ın sorunlarını ve çözüm yollarını görüşmek olduğunu belirten Özlen, 'Amacımız gerekli istişareleri yaparak sorunların çözüme kavuşturulması için yapılabilecek çalışmaları masaya yatırmaktır. Katılan tüm sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına teşekkür ederim.' dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertuğrul Parlak da ilçede bulunan askerlik şubesinin kapatılarak Akşehir'e taşınmasının söz konusu olduğunu belirtti.

Akşehir'in Konya'nın batıda en son ilçesi olduğunu ifade eden Parlak, ilçe olarak Akşehir Askerlik Şubesi binasından daha kaliteli ve bölgeye hitap edecek bir binaya sahip olduklarını dile getirdi.

Parlak, şöyle konuştu:

'Askerlik Şubemizin kapatılıp Akşehir'e taşınması durumunda Ilgın'ın bir mahallesindeki vatandaşımız mağdur olacaktır. Akşehir Meslek Yüksek Okuluna Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünün açılacağını İlçe Başkanın basın açıklamasından öğrendik. Eski devlet hastanemiz, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olacak diye beklerken bu yapılan açıklamaya anlam verebilmiş değiliz. Ilgın, bir kaplıca şehridir. Biz bunları söylerken şikayet anlamında söylemiyoruz. Taşın altına sivil toplum kuruluşu başkanları olarak elimizi koymak ve bu yükün altına girmek için buradayız. Amacımız burada kimseyi hedef almak değildir. Sadece yaşadığımız şehrin kalite ve yaşam standardını yükseltmektir.'

Toplantıya, Taşıyıcılar ve Şoförler Odası Başkanı Kerim Yüksel Eskici, Borsa Başkanı Lütfi Koç, Ziraat Odası Başkanı Selamet Demir, Maden İş Sendikası Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Yalı, Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Bayram ve sivil toplum kuruluşlarında görev yapan yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA