Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri

Beyağaç Belediye Başkanı Akçay: '400 güreşçinin katılacağı yağlı güreş müsabakaları için tüm hazırlıklarımız tamamlandı'.

'Ege'nin Kırkpınar'ı' olarak nitelendirilen Denizli'nin Beyağaç ilçesinde düzenlenecek Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne, 400 güreşçinin katılacağı bildirildi.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, 23 Ekim Pazar günü yedincisi gerçekleştirilecek organizasyonla ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, yöre insanının yağlı pehlivan güreşlerini sevdiğini, bölgede güreş anlamında kabiliyetli ve yetenekli insanların bulunduğunu belirtti.

Organizasyonu düzenlemelerinin en büyük sebeplerinden birinin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu dile getiren Akçay, şunları söyledi:

'Ata sporumuz olan yağlı pehlivan güreşlerini sürdürmeye ve unutturmamaya çalışıyoruz. Böylece gençlerimizin de kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını da sağlıyoruz. Toplamda 400 güreşçinin katılacağı ve 15 bin güreşseverin izlemesi beklenen yağlı güreş müsabakaları için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Bu sene geçen yıllara göre daha iyi bir şölen olacak. Çünkü güreş alanımızı yüzde 50 oranında, seyirci alanımızı da yüzde 100 oranında genişlettik. Bu konuda bize hiçbir desteğini eksik etmeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan'a da teşekkür ediyorum.'

-'Kırkpınar'a gidemeyenler Beyağaç'a gelecekler'

Eski milli antrenör Zekai Erten, bu yıl yedincisi yapılacak Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne Kırkpınar'da güreşmiş tüm ünlü pehlivanların katılacağını kaydetti.

Erten, 'Beyağaç Ege'nin Kırkpınar'ı olacak. Kırkpınar'a gidemeyenler Beyağaç'a gelecekler. Orhan Okur'un yanı sıra Ekrem Yavuz, Mehmet Yeşil Yeşil gibi ün yapmış pehlivanlar katılacak.' dedi.

Kırkpınar başpehlivanlarından Hüseyin Çokal da ata sporu güreşin bir gelenek olduğunu ifade ederek, 'Güreş bizim kültürümüzde var. Güreş deyince 754 yıllık bir geleneğimiz olan ata sporu yağlı güreş akla geliyor. Bizler bu sporun Beyağaç ilçemizde yaşamasını ve orada daha çok güreşçinin yetişmesini istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Zekeriya Önür de ata sporu yağlı güreş müsabakaları için her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA