GAİB'de 'Çevre Etiketi' Semineri

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) 'Çevre Etiketi' semineri düzenledi.

GAİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, GAİB toplantı salonunda tertiplenen eğitime, Ekonomi Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da destek verdi̇.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yeterlilik Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Güven, çevre mühendisi Aynur Çopur ve gıda mühendisi Hamiyet Doğru, ihracatçılara 'Eko-Etiketleme' üzerine bi̇r sunum yaptı.

Hamiyet Doğru, sürdürülebilir kalkınmanın gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama olanaklarını ellerinden almadan şimdiki neslin ihtiyaçlarının karşılanabildiği bir gelişme süreci olduğunu belirtti.

'Eko etiket'lere dikkat çeken Çopur, eko etiketlerin ürün ve hizmetlerin çevresel sicilleri hakkında güvenilir bilgi sağlayan gönüllülük esasına dayalı, katılımcı, piyasa temelli ekonomik araçlar olarak değerlendirildiğini aktardı.

Çevre etiketinin faydalarına da dikkat çeken Çopur, şöyle devam etti:

'Çevreye duyarlı ürünleri teşvik, üreticilerin ürettikleri ürünler için reklam imkanı, uluslararası platformda pazarlama ve rekabet aracı, tüketicilere sosyal sorumluluk ve çevre bilinci, sürdürülebilir tüketim ve üretim politikasının temel parçası yasal mevzuatlara uyum, çevresel duyarlı ürünlere ödül, AB müktesebatına uyum ve yeşil kamu alımlarını çevre etiketinin faydaları olarak sıralayabiliriz.

Aynur Çopur da 'AB Eko' etiketlerinin ürünlere yönelik dağılımını anlattı.

Kaynak: AA