Expo 2016 Antalya'da Senegal Milli Günü Kutlaması

EXPO 2016 Antalya sergi alanında 'Senegal Milli Günü' kutlandı.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, milli gün etkinlikleri kapsamında, Senegal Ülke Komiseri Dr. Malick Diop ve beraberindeki heyet, kente geldi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından VIP binasında karşılanan Diop, ziyaretçi defterini imzaladı.

Diop, küçük amfi tiyatrodaki kutlamalarda yaptığı konuşmada, EXPO 2016 Antalya'ya katılmaktan büyük bir onur ve memnuniyet duyduklarını ifade ederek, ülkesinin bahçecilik ürünleri açısından yaşadığı gelişmelerden söz etti.

Senegal'in, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakabilmek adına doğal kaynakların korunması, iklim sorunları, sürdürülebilir büyüme konularında sosyal ve ekonomik politikalar izlediğini vurgulayan Diop, sahra altı Afrikası'ndaki farklı çiçek ve bitki çeşitlerini göstermek için EXPO 2016'nın eşsiz bir fırsat olduğunu kaydetti.

Diop, Senegal bahçesine dikilen Baobab ve Moringa ağaçlarının da kalıcı bir hediye olarak EXPO 2016 sergi alanında yaşamını sürdürmeye devam edeceğini söyledi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök de Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkilerin son yıllarda hızla gelişmeye başladığına dikkat çekti. İki ülke arasındaki ticari hacim ve yatırımların arttığını dile getiren Kök, 'Kültürel ilişkilerimizde de önemli bir yükselme var. Senegal'in Antalya EXPO'suna katılımı, bu güzel ülkenin kültürünün ziyaretçilere tanıtılmasında önemli bir rol oynamakta ve ziyaretçilere çeşitli kültürel öğelerinden güzel örnekler sunmaktadır. Bu vesileyle kültür ve turizm ilişkilerimizin de gelişeceğine inanıyorum.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından BAKALAMA Grubu, kültürel performanslarını sergiledi. Senegal'in tipik vurmalı çalgısı olan 'Sabar' ile başlayan gösteride, 5 tür dans gösterisi sunuldu. Yöresel kostümler eşliğinde geleneksel danslar sunan BAKALAMA Grubu, farklı figür ve müzikler ile izleyenlerin beğenisini topladı.

Senegal bahçesinde devam eden kutlamalarda, Senegal Ülke Komiseri Diop, Büyükelçi Kök'e bahçede yer alan bitki ve ağaçlar hakkında bilgi verdi.

EXPO 2016 Antalya'nın simgesi olan Turkcell Expo Kulesi de Senegal bayrağının renkleri olan kırmızı, yeşil ve sarıya büründü.

Kaynak: AA