Erzurum'da Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Türkiye Yeşilay Cemiyetinin Erzurum’da düzenlediği ‘Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi’ne Van’dan da gazeteciler katıldı.

Erzurum'da Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi
BYEGM ve Yeşilay’ın ortaklaşa Erzurum’da düzenlediği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitiminde gazetecilerin yazdıkları haberlerde hangi dilin kullanılması gerektiği yönünde çalışmalar yapıldı. BYEGM Erzurum İl Müdürü Memduh Nehri, “Bizim ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol çerçevesinde ülkemizde 7 bölgede Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi düzenleniyor. Bizim bölgede de Erzurum ayağında siz değerli katılımcılar eşliğinde gerçekleştiriyoruz. Bağımlılığın hiçbir türü desteklenemez ve bunun önlemi için de her türlü önleminin alınması gerekmektedir” dedi.

Neyin nasıl yazılacağının son derece önemli olduğunu söyleyen Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Bilgili ise, “Bağımlılık meselesi hakikaten çok önemli bir mesele. Neyin nasıl yazılacağı çok önemli” ifadelerini kullandı.

Programa Van’dan da katılım sağlandı

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti himayesinde Van’dan da bir grup gazeteci Erzurum’daki toplantıya katıldı.

Kentte yerel ve ulusal basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, 2 gün devam edecek eğitim programına iştirak etti.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, yapılan eğitimi çok önemsediklerini söyledi.

Eğitimin sonucunda ortak dil kullanılmasının önemli olduğunu belirten Sevinç, “Günümüzün ve kentimizin en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucu kullanımıyla ilgili gazetecilerin haberlerinde nasıl bir algı ve nasıl bir üslup izleyecekleri çok önemlidir. Biz de zaman zaman kullanılan dille ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak bu tür eğitimlerle bizde haberlerde doğru dili kullanmış olacağız’’ dedi.

Programda, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Formatörü Naci Bayrak tarafından madde bağımlılığı hakkında sunum yapıldı.

Ardından Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesinden Doç Dr. İzlem Vural’ın sunumuyla devam eden programda, uyuşturucu kullanımı ile ilgili sunum yapıldı.

Toplantı, yapılan atölye çalışmasıyla son bulurken, katılım belgeleri dağıtıldı. Eğitime; Van’ın yanı sıra Ardahan, Erzurum, Erzincan, Ağrı ve Muş’tan da gazeteciler katıldı.

Kaynak: İHA