Erzincan'da Etkisiz Hale Getirilen Teröristler, Sözde ''Karadeniz Açılım Grubu'ndan

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında etkisiz hale getirilen 2 PKK'lı teröristin, Ordu'da 6 teröristin etkisiz hale getirildiği terörist grup arasında yer aldığı ortaya çıktı Tunceli'ye geçmeye çalıştıkları belirlenen 2 teröristin, örgütün sözde 'Karadeniz açılım grubu' mensubu olduğu ve İçişleri Bakanlığının 'aranan teröristler' listesinin 'gri' bölümünde yer aldığı belirlendi.

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında etkisiz hale getirilen 2 PKK'lı teröristin, Ordu'da 6 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği terörist grup arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Kemah ilçesi Mermerli köyü kırsalında dün İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, biri yaralı 2 teröristin etkisiz hale getirilmesi sonrası Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma ve güvenlik güçlerinin olayla ilgili araştırması devam ediyor.

Soruşturma ve araştırma sonucu, operasyonda ölü ele geçirilen teröristin 'Civan' kod adlı Selman Tiyaki, yaralı ele geçirilen ve halen jandarmadaki sorgusu süren diğerinin ise 'Şiyan' kod adlı Hamdullah Zengin olduğu belirlendi.

Teröristlerin İçişleri Bakanlığının yayımladığı 'Aranan Teröristler' listesinin 'gri' bölümünde yer aldığı ve bu bölümde bulunan teröristleri ihbar edenlere 300 bin lira ödül verildiği belirtildi.

Terör örgütü PKK'nın sözde 'Karadeniz açılım grubu' mensubu oldukları belirtilen 2 teröristin bir süre önce Ordu-Mesudiye ile Sivas sınırında güvenlik güçlerince düzenlenen ve 6 teröristin etkisiz hale getirildiği terörist grup arasında olduğu da anlaşıldı.

Söz konusu operasyon sırasında kaçarak sağ kurtulan teröristler Tiyaki ve Zengin'in daha sonra Erzincan'a geldiği ve buradan Tunceli'ye geçmeye çalıştıkları saptandı.

- Termal kamera ile tespit edildiler

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde, 31 Temmuz'da 3 askerin şehit edilmesi olayına karışan teröristlerden olabilecekleri belirtilen 2 teröristin, dün gece saatlerinde, Erzincan'ın Kemah ilçesinde, Karasu Nehri'nden karşıya geçmek isterken bölgede arama tarama faaliyeti yapan jandarma ekiplerince termal kamera ile fark edildiği öğrenildi.

Jandarmanın 'dur' ihtarına ateşle karşılık verince sıcak takibe alınan teröristlerin çıkan çatışmada etkisiz hale getirildiği ve çantalarında el yapımı patlayıcı ile çeşitli çizimler bulunduğu kaydedildi.
Kaynak: AA