Enerji Bakanı Albayrak'tan Başkan Akyürek'e Ziyaret

Karapınar Güneş Enerjisi Santrali Projesi ve Meram EDAŞ Çağrı Merkezi açılışı için Konya’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Enerji Bakanı Albayrak'tan Başkan Akyürek'e Ziyaret
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akyürek, Bakan Albayrak’ın Karapınar’a güneş enerjisi yatırımı ile ilgili verdiği müjdenin Konya’nın istihdamı, üretimi, gelişimi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Konya’nın bugüne kadar hükümetin yaptığı yatırımların yanında yenilenebilir enerji alanında milyar dolarlık yeni yatırımlara kavuşacağını belirten Başkan Akyürek, “Bu da Konya’mıza ve ülkemize yeni bir imkan getirmiş olacak. Konya olarak bunun beklentisi içindeydik, heyecanını yaşıyorduk. Teşekkür ediyoruz. Görev aldığınız günden bugüne büyük bir gayretle bu projeyi sonuçlandırma çabası içinde olduğunuzu biliyoruz. Konya’da kayda değer bir çağrı merkezi yoktu. Bu ilklerden olacak. Bu nedenle de teşekkür ediyoruz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Konya belediyeciliğinin ve Konya’nın, siyasi geleneklerinde ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, Konya’nın Türkiye belediyeciliğinde 40 yıldır çok önemli bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu söyledi.

Bakan Albayrak, “Sizin son 12 yıllık başkanlığınızda çok önemli hizmetlere imza attık. Belediyecilik deyince akla AK Parti geliyor. Sonuçta belediyeciliği Türkiye’de markalaştırmış bir siyasi liderle bu günlere geldik. Konya ve belediyecilik bir araya gelince Türkiye’nin en mümtaz, en başarılı belediyesi akla geliyor. Bu noktada Konya’mızı, geldiği bugünkü nokta itibariyle tebrik ediyorum. Konya’ya yapılacak yatırımlar için bundan sonraki süreçte AK Parti iktidarıyla bizim bugüne kadar koyduğumuz mesaiden daha fazla mesai ortaya koyarak, daha çok hizmet etmemiz lazım. Bugünkü açılış Konya istihdamı, sanayisi, endüstrisi, ihracat kapasitesi ve potansiyeli açısından kritik bir dönemin, çok daha hayırlı bir sürecin başlangıcı olacak. Çağrı merkezimizin de Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak’a günün anısına Mesnevi ve çini sikke hediye etti.
Kaynak: İHA