Edirne'den Kısa Kısa

Trakya Üniversitesi akademik yılı açılışında ilk dersi TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop verecek.

Üniversitenin yeni akademik yılı için Balkan Kongre Merkezi'nde 24 Ekim Pazartesi günü tören düzenlenecek.

Törende ilk dersi TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop verecek.

- Akmeşe, Bakan Yardımcısı Coşkunyürek'i ziyaret etti

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ziyarette bulundu.

Akmeşe, Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Bakanlığın Edirne'deki yatırımları ve planlanan yatırımlar konuşuldu.

- Beden eğitimi öğretmenleri sene başı toplantısı

Beden eğitimi öğretmenleri sene başı toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan başkanlığında Tunca Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Özcan, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okul sporları koordinasyonunda görev alan beden eğitimi öğretmenlerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 2016-2017 eğitim öğretim yılında okul sporları organizasyonlarında okullar arası koordinasyonu sağlamak üzere seçilen beden eğitimi öğretmenlerine de başarı diledi.

Öğrencilerin akademik başarılarının yanında sportif alanlarda da başarılı olmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Özcan, şöyle konuştu:

'Sportif faaliyetlerin yanında öğrencilerimizin kültürel, sanatsal alanlarda da kendilerini en iyi ifade ettikleri şekilde, yetenekleri doğrultusunda yönlendirmemiz, desteklememiz gerekiyor.Sportif anlamda öğrencilerimizi bir veya iki alanda spora yönlendirmemiz, bizlerin de öğrencilerimize yeteneklerini keşfetmeleri konusunda tüm imkanları sağlamamız gerekiyor.İlimiz okul sporlarına katılım konusunda, lisanslı sporcu oranlarında Türkiye genelinde başarılı iller arasında bulunmakta. Lisanslı sporcu yetiştirme konusunda çalışmalarımız siz öğretmenlerimizin de yardımıyla katlanarak devam edecek.'

2015-2016 eğitim-öğretim yılı okul sporları faaliyetlerinin değerlendirilmesinin yapıldığı toplantı, 2016-2017 eğitim öğretim yılı okul sporları faaliyetlerinin görüşülmesi ve dilek temennilerin ardından sona erdi.

- Edirne Belediyesinden spor kulüplerine yardım

Edirne Belediyesi, kentte faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine 61 bin lira tutarında yardımda bulundu.

Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Lokali'nde düzenlenen toplantıda konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, amatör spor kulüplerine olan desteklerinin süreceğini söyledi.

Amatör spor kulüplerinin sıkıntılarını bildiklerini belirten Gegeoğlu, şunları kaydetti:

'Bu yıl yapılan yardımda biraz gecikme yaşandı. Bundan dolayı sizden özür dilerim. Aslında eylül ayı içinde vermeyi planlamıştık. Ama geçte olsa desteğimizi yapıyoruz. Rakamları görünce eleştiriler olabilir. Sıkıntılarınızın farkındayız. Ne tür zorluklarla mücadele ettiğinizin farkındayız. Bizimki sadece bir nebze dokunmak ve yardımcı olmak. Bu yapılan yardım ilk pay. Ocak ayı gibi de bir sorun olmazsa ikinci payı vereceğiz. Toplam 35 kulübe 61 bin liralık bir destekte bulunuyoruz. Bu dağılımda mücadele edilen liglere göre değişecek. Süper Amatörde mücadele eden kulüplere 3 bin 500, 1. Amatöre 2 bin 500, 2. Amatöre 2 bin, spor okulu olan kulüplere bin 500 lira, diğer branşlardaki kulüpler içinde bin lira destek olacak.'

Edirne ASKF Başkanı İbrahim Acar'da amatör spora desteklerinden dolayı Edirne Belediyesine teşekkür etti.

Kaynak: AA