DİSKİ İlçelerde İSG Eğitimlerine Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, çalışanların olası iş kazaları karşısında önlem almalarını sağlamak amacıyla iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine başladı.

DİSKİ İlçelerde İSG Eğitimlerine Başladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’na bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Birimi, çalışanlarda iş sağlığı ve güvenliği konularında farkındalık yaratmak amacıyla eğitim seminerleri başlattı. İşletmeler 1. Bölge ve 2. Bölge Daire Başkanlıklarına bağlı şube müdürlüklerinde çalışan personellere yönelik seminerler dizisinin ilki Eğil Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çok sayıda çalışanın katıldığı seminerde sunum yapan DİSKİ Genel Müdürlüğü İSG Uzmanı Mustafa Kaya, özellikle saha çalışanlarının kimyasal risklerle ilgili kapalı ortamlarda kesinlikle gaz ölçüm cihazının yanında, gaz maskesinin de kullanımının zorunlu olduğuna dikkat çekti. Kaya, iş kazası ve meslek hastalıklarından kaynaklanan hukuki sonuçlar hakkında çalışanları bilgilendirdi.

“Her gün 4 kişi yaşamını yitiriyor”

DATA OSGB İSG Uzmanı Hakan Kaçar ise Türkiye’de her gün 4 kişinin iş kazası sebebiyle hayatını kaybettiğini hatırlatarak, iş sağlığı ve güvenliğinin kazalar karşısında çalışanı koruduğunu belirtti.

Kaçar, iş kazalarının yüzde 88’inin tehlikeli davranışlardan kaynaklandığını ifade etti.

DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün iş sağlığı ve güvenliği eğitimi tüm ilçelerde devam ederken, İSG eğitimlerinde, “çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalıklarından kaynaklanan hukuki sonuçlar, biyolojik ve psikolojik risk etmenleri, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması ve kişisel koruyucu donanımı kullanımı” konuları ele alınıyor.
Kaynak: İHA