DAEŞ'in Başika komutanı öldürüldü

Musul Operasyonu kapsamında Peşmerge ile DAEŞ arasında Başika yakınlarında yoğun çatışmalar yaşanırken, DAEŞ'in Başika Cephesi Komutan Yardımcısı Mustafa Goran'ın bombalı araç saldırısı sonucu öldürüldüğü belirtildi.

DAEŞ'in Başika komutanı öldürüldü
Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten temizlemek için başlatılan operasyonun dördüncü gününde hem Irak Ordusu hem de Peşmerge güçlerinin ilerleyişi sürüyor. DAEŞ'in elinde bulunan Başika'ya doğru harekete geçen Peşmerge güçleriyle DAEŞ militanları arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Başika yakınlarında süren çatışmalarda yaralananlar da Permerge güçlerinin oluşturduğu kontrol noktalarından geçirildikten sonra hastanelere sevk ediliyor.

Peşmerge güçlerinin DAEŞ noktalarına füze saldırısı gerçekleştirdiği operasyona, koalisyon güçleri de havadan destek veriyor.

BAŞİKA CEPHESİ KOMUTANI ÖLDÜ

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un kuzeydoğusundaki Başika Cephesi Komutan Yardımcısı Mustafa Goran'ın bombalı araç saldırısı sonucu öldürüldüğü belirtildi.
AA muhabirine konuşan çatışma bölgesindeki Peşmerge Komutanı Yüzbaşı Şerzad Zaholi, "DEAŞ'ın bombalı araç ile yaptığı intihar saldırısı sonucu Başika Cephesi Komutan Yardımcısı Mustafa Goran hayatını kaybetti." dedi.

Terör örgütü DEAŞ, Peşmerge güçlerinin Başika başta olmak üzere Naweran, Tılskof ve Musul Barajı'ndaki saldırılarını püskürtmek için havan ve bombalı araçlarla karşılık veriyor.
Peşmerge güçleri Musul kent merkezine 20 kilometre mesafede yer alan Başika kasabasını geri almak için üç koldan operasyona başlamıştı.

PEŞMERGE GÜÇLERİ 12 KÖYÜ GERİ ALDI

Sabah saatlerinde üç koldan saldırıya geçen Peşmerge güçleri ise kuzeydoğu ve kuzeydeki Başika, Naweran, Tılskof ve Musul Barajı cephelerinde toplamda 12 köyü geri aldı.

Naweran Cephesi'nde Naweran, Kaim, Simaki, Barime köyleri, Başika'da, İmam Rıza, Xursabad, Pirhelan, Herabe Delil, Tisxerapey Biçuk, Tisxerapey Gewre, Tılskof'da Marora ve Musul Barajı Cephesi'nde ise Batine ele geçirilen köyler arasında yer alıyor.

Militanların, Başika kasabasına yakın İmam Rıza köyünde bomba yüklü araçla saldırması sonucu çok sayıda Peşmerge'nin öldüğü ve yaralandığı ifade edildi.
Cephe gerisindeki çok sayıda ambulansın, yaralıların nakli için çatışma bölgesine sevk edildiği kaydedildi.

Peşmerge güçleri DEAŞ'a cephe gerisinde bilgi sızdırılmaması için televizyon ve medya kanallarının canlı yayını durdurmasını istedi.

Çatışma bölgelerinde uluslararası koalisyon güçlerinin DEAŞ hedeflerini bombalaması sonucu dumanlar yükseliyor.