''Cumhurbaşkanına Hakaret'' Davası

Darbe girişiminin yaşandığı saatlerde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle eski Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Bülent Şimşek'in ''Cumhurbaşkanına hakaret''ten yargılanmasına başlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı saatlerde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle eski Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Bülent Şimşek'in, ''Cumhurbaşkanına hakaret''ten yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 20. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Bülent Şimşek ile avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Bülent Şimşek, darbe girişiminin yaşandığı gün eşi ile birlikte Boğaziçi Köprüsü'nü gören bir restoranda yemek yediğini, saatler ilerledikten sonra bir anda restoran içinde bir hareketlilik olduğunu söyledi.

Sanık Şimşek, ne olduğunu sorduklarında kendilerine Atatürkçü subayların darbe yaptığının söylenildiğini ifade ederek, ''Bunun üzerine apar topar hesabı ödeyerek restorandan çıktık. Alkollü olduğum için taksi ile gitmek istedim ancak taksi bulamayınca aracımı kullanmak zorunda kaldım. Eve giderken belediye ve emniyet binalarının olduğu yerlerde silah sesleri duyduk. Evde bir taraftan televizyon izlerken bir taraftan da internete girdim. Facebook hesabıma bakarken tanımadığım ve sonradan yaptığım araştırmada 'trol' olarak nitelendirildiklerini öğrendiğim birkaç kişinin kışkırtmalarına maruz kaldım. Bana ağır hakaretler ve sinkaflı küfürlerde bulundular. Ben de bu şahıslara birlik ve beraberlik çağrısında bulundum, kesinlikle küfür ve hakaret etmedim. Sadece devlet büyükleri hakkında beddua içeren yazılar yazdım. Bundan dolayı da çok pişmanım ve bunun mağduriyetini 2 aydır tutuklu olarak yaşıyorum.'' dedi.

Olay anında alkollü olduğunu ve 'trol' olarak nitelendirilen kişilerin kışkırtmasına maruz kaldığı için mesajları yazdığını dile getiren sanık Şimşek, ''Pişmanım. Beraatimi istiyorum.'' diye konuştu.

Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimaline karşılık davanın Cumhurbaşkanının avukatına ihbar edilmesine hükmederek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

-İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'nün, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı saatlerde, Facebook üzerinden bazı paylaşımlarda bulunan şüpheli Bülent Şimşek'in, bu paylaşımlarda Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini öne sürerek şikayetçi olduğu belirtildi.

Şüpheli eski Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Bülent Şimşek'in, 15 Temmuz gecesi yaptığı paylaşımlarda, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği bildirilen iddianamede, Şimşek hakkında ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA