Çocuklar 6 Yaşına Kadar 25 Bin Saat Kayıt Yapıyor

Çocukların 6 yaşına kadar 25 bin saat kayıt yaptığına dikkat çeken Uzman Psikolog Süleyman Hecebil, “Çocuklar anne ve babayı gözlüyor. Onlara göre hareket ediyor. Çocuk, ilkokul birinci sınıfına kadar nasıl bir birey olacağını, nasıl bir dünyada olduğunu, neyi başarabileceğini, neyi başaramayacağını, hem kendisi hakkında, hem de dünya hakkında kararını vermiş oluyor. Çocuklar her şeyi kaydediyor.” dedi.

Çocuklar 6 Yaşına Kadar 25 Bin Saat Kayıt Yapıyor
Küçük Şeyler Anaokullarının Türkiye’deki kurucularından Uzman Psikolog Süleyman Hecebil tarafından Manisa Küçük Şeyler Anaokulu velilerine özel konferans verildi.

Konferansta anne-baba tutumlarına, çocuğun 0-6 yaş arasında aldığı eğitimin önemine ve sağlıklı birer birey yetişmeleri için çocuklukta alınan kararların önemi gibi konulara değinildi. Manisa Holıday Inn Express Hotel’de düzenlenen konferansa Küçük Şeyler Anaokulu ortaklarından MAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Çetin ve Neslihan Alkan ile veliler katıldı.

Uzman Psikolog Süleyman Hecebil, bütün velilerin çocuk yetiştirdiğini ifade ederek, “Biz çocuğumuzu nasıl yetiştiriyoruz, siz çocuğunuzu yetiştiriyorsunuz? Genellikle çocuğumuzu böyle ol, böyle olma yöntemiyle yetiştiriyoruz. Bunlar hep zorlayıcı mesajlardır. Zorlayıcı mesajlar hem yaşa uygun olmayabilir, bundan dolayı bu mesajlardan kaçınmalıyız. Çocuklarımızı böyle yetiştirirsek başarılı olamazlar. Dünyaya gelen bütün çocuklar prensler ve prensesler olarak dünyaya gelirler. Ama zamanla böyle olmadıklarını görüyoruz.” dedi.

Çocukların ilkokul 1. sınıfa kadar 25 bin saat kayıt yaptığına dikkat çeken Hecebil, “25 bin saat ne demek. Anne ve babayı gözlüyor. Onlara göre hareket ediyor. Çocuk, ilkokul birinci sınıfına kadar nasıl bir birey olacağını, nasıl bir dünyada olduğunu, neyi başarabileceğini, neyi başaramayacağını, hem kendisi hakkında, hem de dünya hakkında kararını vermiş oluyor. Çocuklar her şeyi kaydediyor. Yapılanları, yapılamayanları kaydediyor. Bugün sizi gözlüyor. Yaşamla ilgili, gelecekle ilgili kuralları yazıyorlar.” diye konuştu.

Kaynak: İHA