Çin'de Hava Kirliliği İle Mücadele

Pekin'de, hava kirliliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında, Temiz Hava Kulesi adı verilen cihaz test ediliyor.

Çin'in başkenti Pekin'de, hava kirliliği ile mücadele etmek için Temiz Hava Kulesi adı verilen kule görünümündeki cihaz test edilmeye başlandı.

Çin Komünist Partisinin (ÇKP) resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin haberinde, 7 metre uzunluğundaki Temiz Hava Kulesi'nin saatte 30 bin metreküp havayı temizleme özelliğinin bulunduğu bildirildi.

Pekin'de testlerine başlanan, Hollanda'da yaptırılan kule görünümündeki hava temizleme makinesinin iyon teknolojisini kullandığı belirtildi.

Kirliliğe neden olan havadaki PM 2,5 ve PM 10 parçacıklarının yüzde 75'ini absorbe ettiği aktarılan kulenin, çalıştığı sırada çevresinde temiz hava baloncukları oluşturduğu ifade edildi.

Yetkililer, kulenin ülkedeki hava kirliliğini önlemek için kullanılabileceğini ancak bunun geçici bir çözüm olacağını duyurdu.

Temiz Hava Kulesi'nin, ülkedeki hava kirliliğini önlemek için vatandaşları teşvik etmesi bekleniyor.

Çin, özellikle 2014'ten bu yana çevre ve hava kirliliğiyle mücadele etmeye çalışıyor. Hızlı kalkınma ve sanayileşmenin bedeli olarak Çin'deki büyükşehirlerin çoğu, aynı zamanda dünyanın en kirli şehirleri arasında yer alıyor.

Dünyada sera etkisi oluşturan gazların salımında ilk sırada yer alan Çin'de özellikle son iki yıldır, ülkenin farklı bölgelerinde insanlar ciddi hava kirliliği tehdidi altında yaşıyor.

Çin'de, kirliliğin arttığı seviyeye göre alarm veriliyor. Ülkede hava kirliliği şiddetini belirten alarm sisteminde mavi, sarı, turuncu ve en üst seviyede kırmızı olmak üzere dört aşama uygulanıyor.
Kaynak: AA