Çankaya Cahit Sıtkı'ya Memleket Oldu

Sanata ve sanatçıya verdiği değeri isimlerini parklarında ve tesislerinde ölümsüzleştirerek gösteren Çankaya Belediyesi, “Yaş Otuz Beş”, “Memleket İsterim” gibi unutulmaz şiirlerin şairi Cahit Sıtkı Tarancı’nın adını da Çankaya’da yaşatıyor.

Çankaya Cahit Sıtkı'ya Memleket Oldu
Şiirleriyle edebiyat dünyasına yön vermiş büyük şair Tarancı’nın adının verildiği yeni park, düzenlenen törenle açıldı. Sokullu Mehmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan parkın açılışını Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Cahit Sıtkı Tarancı’nın yakınları birlikte gerçekleştirdi.

Ekim’de 11 büyük açılış

CHP Ankara İl ve Çankaya İlçe Başkanlığı yöneticileri ile çok sayıda vatandaşın da katıldığı açılış töreninde, Taşdelen bir konuşma yaptı. “Çankaya Cumhuriyetin başkentinin başkenti, Çankaya Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi” sözleriyle konuşmasına başlayan Taşdelen, Ekim ayının başından itibaren açılışların yapıldığını ve ay sonu itibariyle içerisinde öğrenci yurdu, kreş, kültür merkezi, Çankaya Evi ve park gibi hizmetlerin olduğu on bir açılış ve temel atmanın tamamlanmış olacağını belirtti.

"Aydınlarımızı hayattayken onurlandıracağız"

Aydınların, düşünürlerin, bilim insanlarının adlarının birçok yere öldüklerinde verildiğini belirten Alper Taşdelen, “Biz aydınlarımızın hayattayken onore edilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Hayattayken gelip bu duyguyu yaşamalarını istiyoruz. Bu nedenle Yıldızevler Mahallesi’nde temelini attığımız kültür merkezimizin adını Zülfü Livaneli koyduk” dedi.

“Atatürkçü, çağdaş nesiller yetiştirmek zorundayız”

Kreş hizmetlerine özel bir önem verdiklerini belirten Taşdelen, cemaatlere, tarikatlara hapsolmuş, aklını birilerine kiraya vermiş nesiller yerine Atatürkçü, çağdaş, aydınlık yolda yürüyen nesiller yetiştirmek zorunda olduklarını belirterek “Bunun için her Cumhuriyet Halk Partili Belediye yurt ve kreşler açmalı” ifadelerinde bulundu. Mustafa Kemal Atatürk’ün adının statlardan, kültür merkezlerinden, meydanlardan silinmeye çalışıldığına vurgu yapan Alper Taşdelen, buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Taşdelen, Cahit Sıtkı Tarancı’nın, -Eskiden Sonbaharın bir güzelliği vardı, gel gör ki Atatürk’ün ölümünden sonra Sonbahar dahi bir tuhaf bir başka geliyor- mısralarını okudu.

Konuşmasını Çankaya Belediyesinin büyük yatırımlarından bahsederek sonlandıran Belediye Başkanı, ilçe belediyelerinin çok ötesine geçerek büyükşehir belediyeleriyle mukayese edilecek düzeyde yatırımlar yapıldığını söyledi.



Tarancı’nın yeğenlerinden Çankaya’ya teşekkür

Cahit Sıtkı Tarancı’nın yeğeni Meriç Tarancı da Çankaya Belediyesine teşekkür etti. Böyle bir eserin açılışında bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Tarancı, “Bu çalışmaların aynı hızla devam edecek olduğunu duymaktan da ayrı bir mutluluk duyuyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından parkın açılışı yapıldı. Dikmen Sokullu Mehmet Paşa Caddesi üzerinde yapılan yeni park, 7 bin 950 metrekare büyüklüğünde. 4 bin 109 metrekare yeşil alanı bulunan park, çocuk oyun alanı, kum havuzu, spor ve kondisyon alanları ile bölge halkının yeni dinlenme ve eğlenme merkezi olacak.
Kaynak: İHA