Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması

'Raylı sistemin kullanılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısının önüne geçilebilir. Bugün bir metro vagonu 800 küçük araca eşdeğer. Fakat bunu kullanmak yerine tek kişilik özel araçlar tercih ediliyor.'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Raylı sistemin kullanılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısının önüne geçilebilir. Bugün bir metro vagonu 800 küçük araca eşdeğer. Fakat bunu kullanmak yerine tek kişilik özel araçlar tercih ediliyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nin ekim ayı olağan meclis toplantısında konuşan, toplu taşıma araçlarının kullanılmasıyla Bursa'da trafik sıkıntısının önüne geçilebileceğini belirtti.

Belediyelerin ekmek üretmesine, deniz otobüsü ve restoran işletmesine de değinen Altepe, bu tür yatırımlarla sektörde dengeyi sağladıklarını, vatandaşın aldatılmasının önüne geçtiklerini vurguladı.

Altepe, yapılan istatistiklerde özel araçlarla taşıma oranının toplu taşımanın üzerinde olduğunu ve trafiğin ulaşım için şahsi araçların tercih edilmesi sonucunda kilitlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Özellikle raylı sistemin kullanılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısının önüne geçilebilir. Bugün bir metro vagonu 800 küçük araca eşdeğer. Fakat bunu kullanmak yerine tek kişilik özel araçlar tercih ediliyor. Adam şehrin batısında oturuyor ama kent merkezine özel aracıyla geliyor. Daha sonra sokak aralarında park için mekan arıyor. Doğal olarak caddeler ve sokaklarda kilitlenme sıkıntısı yaşıyor. Vatandaşın toplu taşımayı tercih etmesi gerekiyor. Bunun için gerekli tüm yatırımları yapıyoruz. Ekstra vagonlar koyuyoruz, metrodan sonra kısa mesafeler için 10 dakikada bir dönen ring seferleri planlıyoruz. Şehirde yaşamanın kuralları var. Bizlerin de ona uyması gerekiyor.'

Belediyelerin mekan işletmesine de değinen Altepe, kamu kurumlarının doğan ihtiyaçlar nedeniyle halkın mağduriyetinin önüne geçmek için bu tür yatırımları yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

'BUDO'yu, İDO'nun yüksek ve düzensiz fiyat politikası nedeniyle vatandaşların yoğun şikayetleri sonrasında hizmete aldık. Yine iştiraklerimizden BURFAŞ tarafından işletilen restoranlar, asıl görevlerinin yanında, vatandaş için bir güvenlik noktasını da oluşturuyor. Halkımız kaliteli hizmeti ucuza bu mekanlardan alıyor. Aile boyu toplantılar yine kimsenin kimseyi rahatsız etmediği BURFAŞ restoranlarında yapılıyor. Yine ekmek fabrikası 1970'li yıllarda kuruldu. Bu olmazsa, kaliteli bir emeği şu dönemde 1 liraya almak mümkün olabilir mi? Tüm bunlar vatandaşın menfaatleri için doğan ihtiyaçlar nispetinde yapıldı.'
Kaynak: AA