BTSO İle Polonya Ticaret Odası Arasında İş Birliği

BTSO Meclis Başkanı Topuk: 'Bursa'dan Polonya'ya ihracat yapan 460 firma var. İş birliği protokolümüz, Türkiye ile Polonya arasındaki ticaret hacmini daha da geliştirmek adına büyük anlam taşıyor'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Polonya Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzaladı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Varşova'ya giden BTSO heyeti, Polonya Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Ziyarette, iş birliği protokolünün imzalanmasının ardından Bursalı firmalar, Polonya iş dünyası temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirerek, ortak çalışmanın yollarını aradı.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin komşu ve yakın ülkelerdeki siyasi çalkantılara rağmen 27 çeyrektir büyüdüğünü anlattı.

Bursa iş dünyası olarak ülkenin gelecek hedeflerine ulaşması için daha fazla çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini belirten Topuk, 'Bursa, 112 ülkeden daha fazla ihracat yapıyor. Bursa ile Polonya arasındaki ticaret köprülerini de güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bursa'dan Polonya'ya ihracat yapan 460 firma var. İş birliği protokolümüz, Türkiye ile Polonya arasındaki ticaret hacmini daha da geliştirmek adına büyük anlam taşıyor. Dostluğumuz bundan sonra ticarete daha güçlü yansıyacaktır.' ifadelerini kullandı.

Topuk, Polonya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Marek Kloczko da Bursa'nın Türkiye ekonomisinde güçlü bir konuma sahip olduğunu aktararak, 'Bursalı iş adamlarını Polonya'da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Umarım Polonya ziyaretinde iş adamlarımızla güzel iş birliklerine imza atarsınız. Protokolümüzün Bursa ve Polonya arasında yeni ticaret köprülerinin kurulmasının önünü açmasını diliyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Polonya Bursa Fahri Konsolosu Fatma Durmaz Yılbirlik ise iki ülke arasında 600 yıla dayanan dostluk kapılarına yenilerini eklemeyi amaçladıklarını bildirdi.

Bursa'nın Türkiye ekonomisine yön veren şehirlerden biri olduğunu ifade eden Yılbirlik, 'Dünyanın yaşanılabilir kentleri listesinde yer alan Bursa, UNESCO Dünya Mirasları listesinde de yer almaktadır. 1923'te ipekçilik ile başlayan gelişim, sonraki yıllarda tekstil makine imalatı, otomotiv, tarıma dayalı sektörler ve mobilya imalatı ile değer üretmektedir. Bursa ile Polonya arasında yapılan protokol, hem kentimize, hem de Polonya ekonomisine güç katacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA