Başsavcıvekili Okan Bato'ya Hakaret Davasına Devam Edildi

İzmir’de FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen operasyon kapsamında tutuklanan avukat Ali Aksoy’un, Başsavcıvekili Okan Bato’ya hakaret etmek suçundan yargılandığı davaya devam edildi. ’Kamu görevinden dolayı hakaret’ ve ’Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs’ suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Aksoy, duruşmaya katılmadı.

Duruşmaya müşteki sıfatıyla katılan Başsavcıvekili Okan Bato, kumpas davası ile ilgili yürüttüğü bir soruşturmada avukat Ali Aksoy’un kendisine, "Asıl en büyük kumpasçı sensin" dediğini, çeşitli sözlerle hakaret ettiğini, benzer şekilde bir başka hakaret davasının İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldüğünü söyledi.

Bato, İddia makamı İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi ile İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen hakaret davalarının birleştirilmesi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti, duruşmalara gelmeyen avukat Ali Aksoy’un gelecek celse hazır bulundurulması için cezaevine yazı yazılmasına, dosyaların birleştirilmesi konusunda İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesine muvafakatname yazısı gönderilmesine karar verdi. Bu arada Ali Aksoy’un avukatı Sedat Kaçmaz, vekillikten çekildiğini mahkemeye dilekçe ile bildirdi. Halen tutuklu bulunan Ali Aksoy, kendisini savunacak avukat bulamıyor.

Okan Bato duruşmaya katıldı

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya ilk kez katılan Başsavcıvekili Okan Bato, "Sanık Ali Aksoy, tutuklanmadan önce duruşmalara katılmamak için sürekli rapor almıştır. Rapor aldığı tarihlerde başka duruşmalara avukat olarak katılmıştır. Sanık davayı uzatmak için kötü niyetli davranmaktadır. Kendisi İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yine şahsıma hakaret etmek suçundan yargılanıyor. Yine kendisi görevini yapmak isteyen savcılara ve hakimlere hakaret etmiştir. Bununla ilgili yürütülen soruşturmalar ve açılan davalar vardır. Heyetiniz tarafından bunların da dikkate alınmasını talep ediyorum" dedi.

Dosyaların birleştirilmesi için yazı yazıldı

Müşteki Okan Bato’nun talebinden sonra söz alan iddia makamı, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi ile İzmir 11.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen benzer davaların birleştirilmesi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme başkanı, davanın birleştirilmesi yönünde görüşünü sorduğu Okan Bato, "Takdir mahkemenindir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ali Aksoy’un gelecek celse duruşmada hazır bulundurulması için cezaevine yazı yazılmasına, dosyaların birleştirilmesi İzmir 11.Ağır Ceza Mahkemesi’ne muvafakatname yazısı gönderilmesine karar verdi.
Kaynak: İHA