Başkan Kocamaz Açıklaması 'Kervan Yola Çıktı. Mersin'i Nakış Nakış İşleyeceğiz'

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İçel’in sıkıntılarının çok olduğunu, ancak çözülemeyecek sorunlar olmadığını belirterek, “Kervan yola çıktı. Değerli meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber İçel’i nakış nakış işleyeceğiz” dedi.

Başkan Kocamaz Açıklaması 'Kervan Yola Çıktı. Mersin'i Nakış Nakış İşleyeceğiz'
İçel Büyükşehir Belediyesi’nin, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçelerde muhtarlara verdiği yemekler devam ediyor. Bu çerçevede, Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerinin muhtarları, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz olmak üzere ilçe belediye başkanları ile yemekte bir araya. Yemeğe, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, muhtar derneklerinin başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve aileleri katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, ayrım yapmadan İçel geneline hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

“İçel’in sıkıntıları çok ama çözülemeyecek sorunlar değil” diyen Kocamaz, şöyle devam etti: “Kervan yola çıktı. Değerli meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber İçel’i nakış nakış işleyeceğiz. 20 yıl Tarsus’ta hiçbir mahalle ayrımı yapmadan, birleştirme arzusunda olduk. Amacımız herkesi ortak bir paydada buluşturmak oldu. 20 yıl sizlerle beraber bu kente hizmet ettik. Şu anda da İçel’in geneline hizmet vermeye çalışıyoruz. Geçmişte merkezdeki 4 ilçeden oluşan bir Büyükşehir’i devralıp 13 ilçeyi kapsayan bir belediye olduk.”

“İçel’i şantiye alanına dönüştürdük”

Yılların ihmali olan bir bütünşehirde ilçe ilçe, köy köy eksikleri tespit ettiklerini belirten Kocamaz, “Hiçbir belediyeyi başkasından ayırmıyoruz. İçel’i bir şantiye alanına dönüştürdük. Her gün İçel’in 175 ile 250 ayrı noktasında hizmet ekibimiz var. Her yere koşuyoruz. Çözüm üretmeye çalışıyoruz. Elbette bir imar planı, ulaşım ve turizm master planı olmayan bir kentte projelerimizi hayata geçirmemiz için planları hazırlamamız gerekiyordu. Onlar da tamamlandı. Artık teker döndü” dedi.

Tarsus Belediye Başkanlığı döneminde 20 yıl içinde yüzlerce kumpas kurulduğunu, şimdi İçel’de de kurulmaya çalışıldığını öne süren Kocamaz, “Kuştan korkan darı ekmez. Kim bizim üzerimize çamur atmaya çalışırsa bilsin ki, o çamur döner kendisinin üzerine yapışır. Bugün geldik, yarın gideceğiz ama önemli olan boş kubbede hoş bir seda bırakabilmek” diye konuştu.

Muhtarların hayırlı bir görev yaptıklarını, ancak onlara bu görevi yaptıranların değerli eşleri olduğunu vurgulayan Kocamaz, muhtar eşlerine teşekkür etti.

Tarsus Belediye Başkanı Can ise ilçedeki 179 mahalle muhtarına telefon hediye edeceğini söyledi.

Başkan Can, muhtarların verilecek olan telefonlarla belediye daire ve şube müdürleri, muhtarlar ve kendisi ile ücretsiz olarak görüşeceklerini ifade etti.

Çamlıyayla Belediye Başkanı Tepebağlı da “Çok büyük hizmetler ve çalışmalar var. Değerlendirdiğimiz zaman bizim kendi bütçemizden karşılamamız mümkün değil fakat İçel Büyükşehir Belediyesi bize her zaman destek ve yardımcı oldu. Yaptığı hizmetler için Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve İçel Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ankara’da olduğu için yemeğe katılamayan ve video konferans bağlantısı ile muhtarlara seslenen MHP İçel Milletvekili Baki Şimşek ise “Belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımızla beraber her zaman halkımızın yanında ve hizmetinizde olacağız. Bugün bizi yalnız bırakmadıkları için muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. Meclis çalışmalarımdan dolayı sizlerle birlikte olamadım. Ama en kısa zamanda farklı ortamlarda hep birlikte olmak dileğiyle” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, Nusaybin’de şehit olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir’in babası Fakılar Mahalle Muhtarı Necip Özdemir ve Cumayakası Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz, Türkiye Şehit Aileleri ve Gazileri Vakfı’na plaket bedeli karşılığı yapılan bağış makbuzunu Başkan Kocamaz’a takdim ettiler.
Kaynak: İHA