Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü'nde Çalışmalar Sürüyor

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü, rekreasyon ve spor alanları projesi tamamlandı. Proje uygulandığında kampüs, Türkiye’nin en kapsamlı sosyal kampüslerinden biri olacak.

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü'nde Çalışmalar Sürüyor
Bartın Üniversitesinin 1 milyon 172 bin metrekarelik alan üzerine inşa ettiği Kutlubey Kampüsüne 110 bin metrekarelik bir yaşam alanı inşa ediliyor. Projenin Şehit Ömer Halisdemir Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu çevresinde tamamlanmasıyla, öğrenciler ve üniversite personeli modern sosyal alanlara kavuşacak. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan rekreasyon alanlarının kampüs girişi ve eğitim yapılarıyla etkileşim halinde olacağını belirterek, Devlet Su İşleri tarafından ıslahı yapılan nehir boyunca konuşlanacağını söyledi.

Rektör Kaplan, “Kutlubey Kampüsündeki yapılarla birlikte öğrencilerimiz ve personelimiz nitelikli ve modern öğrenim alanlarına kavuşacak. Eğitim ve öğretim yapıları dışında öğrencilerimizin spor ve sosyal etkinliklerini gerçekleştirilmesine imkân tanıyacak bir kampüs tasarladık. Kampüs içerisinde öğrencilerimiz hem spor faaliyetlerini gerçekleştirebilecek hem de çeşitli etkinlikleri bu alanlarda düzenleyebilecek. Projesi tamamlanan yaşam alanlarında birçok spor branşına ait kapalı ve açık spor tesisleri, oyun ve dinlenme alanları restoran ile kafeteryalar yer alacak.” dedi.

Tam donanımlı ve modern spor alanları

Rektör Kaplan 6 farklı branşta 11 kapalı ve açık spor tesisinin inşasına başlanacağını kaydederek, “Planlanan rekreasyon alanında 2 açık tenis kortu, 2 açık futbol sahası, 2 açık basketbol sahası, açık plaj voleybolu sahası, kapalı tenis salonu, kapalı futbol salonu, kapalı bocce salonu ve bowling binası yer alacak. Kapalı ve açık spor alanları seyirci kapasitesi noktasında büyük salonlar olmakla beraber, ilgili federasyonların standardına uygun olarak inşa edilecek. Ayrıca canlı yayın yapılabilecek donanıma sahip olacak.” diye konuştu.

Isıtma ve soğutma sistemleri tek merkezden yönetilecek

Projelerin Enerji performans yönetmeliğine uygun olarak oluşturulduğunu da ifade eden Rektör Kaplan, “Enerji performans yönetmeliğine uygun olarak projelendirilmiş rekreasyon alanlarında, yapılar akıllı bina sistemiyle inşa edilecek. Isıtma, soğutma, havalandırma tek bir merkezden kontrol edilecek. Ayrıca kampüs peyzajında kullanılacak himalaya sediri, mavi ladin, japon kadife çamı, mavi selvi, doğu ladini, sarkık kiraz, süs elması, süs eriği, oya ağacı ve gümüşi ıhlamur gibi ağaçlar ile öğrenciler doğa ile iç içe rahat bir ortamda olacaklar.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA