Bakü Büyükelçisi Özoral Güven Mektubunu Aliyev'e Sundu

Cumhurbaşkanı Aliyev: 'Azerbaycan ve Türkiye dünyada birbirine en yakın ülkeler. Bizim görevimiz bu ilişkileri hem uluslararası düzlemde hem de ikili şekilde daha da geliştirmek, bu birliği daha da güçlendirmektir'

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, güven mektubunu Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e sundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, kabulde Büyükelçi Özoral'ı yeni görevi nedeniyle kutladı.

Özoral'ın daha önce de Bakü'de görev yaptığını hatırlatan Aliyev, büyükelçi sıfatıyla da Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesi için çaba harcayacağından emin olduğunu belirtti.

İstanbulda düzenlenen Dünya Enerji Kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Aliyev, 'Tarihten gelen bağlar ve günümüz realitesine göre Azerbaycan ve Türkiye dünyada birbirine en yakın ülkeler. Bizim görevimiz bu ilişkileri hem uluslararası düzlemde hem de ikili şekilde daha da geliştirmek, bu birliği daha da güçlendirmektir.' dedi.

Büyükelçi Özoral ise Azerbaycan'da göreve başlamaktan onur duyduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi için çabalarını esirgemeyeceğini söyledi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin çeşitli alanlarda, ulaştırma, turizm, inşaat, tarım, sağlık gibi sektörlerde daha da geliştirilmesi konularında fikir alışverişi yapıldı.

Kaynak: AA