Bakan Müezzinoğlu Açıklaması 'Cumhurbaşkanımız 'Dünya 5'Ten Büyüktür' Dediğinde Rahatız Olan Güçler Var'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Cumhurbaşkanımız dünya 5’ten büyüktür dediğinde rahatsız olan güçler var” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ’Dezavantajlı kişilerin Sosyal entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı İmza Töreni’ ve ’İnsana Odaklan-Değişimi Yansıt Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı.

“İnsanlığın dezavantajlı süreçlere taşındığı bir dünyayı yaşıyoruz”

Programda konuşan Bakan Müezzinoğlu, dünyanın bugün geldiği sürece bakıldığında her gün belki binlerce insanın dezavantajlı pozisyona taşındığını kaydederek, "Yaşadığımız süreçte baktığınız zaman bugün Türkiye olarak 3 milyon Suriyeli misafirimiz var. 3 milyon insanın bizzat kendisi bizzat çocukları bizzat aileleri dezavantajlı konumda. Bugün hemen hemen dünyanın ve bölgemizin her noktasında farklı farklı gruplar farklı farklı ırklar, mezhepler çatıştırılarak insanlığın dezavantajlı süreçlere taşındığı bir dünyayı yaşıyoruz. Bir taraftan insan hakları diyoruz. Bir taraftan demokrasi diyoruz. Bir taraftan hukuk diyoruz. Baktığımız zaman demokrasi diyen, hukuk diyen, insan hakları diyen bir üst yönetim anlayışını dezavantajlıları ürettiği ve çoğalttığı bir dünyayı yaşıyoruz. Esasında yönetici vicdanını kanatması gereken bir dönemi yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, “İnsanı yaşatabiliyorsak devlet değerlidir. İnsanlığı yüceltebiliyorsak, insanlığı yüceltebilenler değerli ve anlamlıdır” ifadelerine yer vererek, “Ne yazık ki bugün insanlığı çatıştırarak, ayrıştırarak belki yeraltı zenginlikleri belki farklı stratejiler dolayısıyla insanlığın vicdanını kanatan süreçleri de hep beraber yaşıyoruz” diye konuştu.

“Aylan bebekler sahile vurdu. Ah tüh tüh, vah vah iki gün ağladık. Ondan sonra onlar yerinde yine ne halleri varsa görsün diyecek bir anlayış insani olamaz”

“İnsanların derdini ve sıkıntısını paylaşarak azaltmanın peşinde koşan bir ülkeyiz” vurgusu yapan Bakan Müezzinoğlu, “İnsanın acısını, derdini, sıkıntısını paylaşma duyarlılığımız olmasaydı. 5 yıldır 3 milyon gibi çok büyük bir kitleye yaklaşık 10 milyar dolardan daha çok bir parayı harcayarak kendi bağrımızda kardeşimiz gibi görerek böyle bir sosyal dezavantajlı grubu kendi içimizde sayılı ve değerli bir şekilde bugünlere taşıyabilir miydik? Bakınız bugün Avrupa bu dezavantajlı grupların ülkelerine gelmesi ile ilgili dünya kadar engel dünya kadar tel örgü dünya kadar duvarlar örmek bin, 2 bin sayısı ile ilgili ülkelerinde referandum yapma gibi yolları seçiyorlar. Bu insanlık vicdanını karartmaz mı? Benim rahatım bozulmasın öbürü ne olursa olsun. Aylan bebekler sahile vurdu. Ah tüh tüh, vah vah iki gün ağladık. Ondan sonra onlar yerinde yine ne halleri varsa görsün diyecek bir anlayış insani olamaz. Medeni olamaz. İnsan hukuku ile bağdaşacak bir süreç olamaz. Dolayısıyla yeniden yöneticilerin insanlık vicdanını merkeze alacak savaşları, çatışmaları ülkelerin çatıştırılarak, parçalanmalarını, çatıştırarak parçaladığı insanların dezavantajlı hale gelerek onların sömürüldüğü bir sistemi sonra nasıl düzeltiriz? diye o gruplara fonlar ayırmak insani ve vicdani bir bakış açısı olamaz” açıklamasında bulundu.

“Cumhurbaşkanımız ’dünya 5’ten büyüktür’ dediğinde rahatız olan güçler var”

Bakan Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” sözünden rahatsız olan güçlerin olduğuna dikkat çekerek, “Zaman zaman Sayın Cumhurbaşkanımız ’dünya 5’ten büyüktür’ dediğinde rahatız olan güçler var. Rahatsız olan bu güçler şuna bakmalı her yıl kaç yüz bin kişi savaşlar nedeni ile canından olmuştur? Her yıl kaç milyon kişi bu çatıştırmalar nedeni ile evlerinden, barklarından olmuş her yıl kaç milyon çocuk sağlıklı koşullarda yaşayamadığı veya iyi beslenemediği için hayatını kaybetmiş? Dolayısıyla bugün çok insani ve vicdani bir projenin imza töreninde daha büyük insani ve vicdani bakış açılarını değerlendirmemiz gerektiğini vurgulamak ihtiyacını duydum” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA