Ayvalık'ta 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Heyecanı

Ayvalık Kaymakamlığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumhuriyet Kupası Okullar Arası Mini Minikler Futbol ve Basketbol Turnuvaları ilçedeki 10 İlkokul ve 4 Ortaokulun katılımıyla başladı.

Ayvalık'ta 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Heyecanı
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen turnuvaların açılışı; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Cem Hamzaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve Okul Müdürleri tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, sporun insan yaşamındaki öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını kaydederek, “Bilgisayarın ve televizyonun yaşantımıza girmesi ile çocuklar spordan uzak, hareketsiz bir yaşam tarzını benimseme eğilimine girmiş durumdalar. Spor büyüyen çocuğun fiziksel gelişiminin yanında psikolojik ve sosyal yönden gelişimine de katkıda bulunur. Takım sporları; paylaşmayı, yardımlaşmayı, takım halinde hareket ederken bireysel hırsların takımın önüne geçmesini kontrol etmeyi geliştirir. Spor yapan bir çocuk zamanını doğru kullanmayı öğrendiğinden okul başarısı da beraberinde gelir” dedi.

Çocukların Cumhuriyetin en büyük güvencesi olduğuna işaret eden Kaymakam Nazlı, “Gelecekte Ülkemizi yönetecek olan çocuklarımıza Devletimizin eğitim ve spor alanında sunduğu olanaklardan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamalıyız. Bu amaçla da bu tür faaliyetleri düzenliyoruz" diyerek, organizasyona katılan sporculara başarılar diledi.
Kaynak: İHA