ATSO'dan Kadınlara 'Girişimcilik Kampı'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) tarafından kadın girişimcilere ve girişimci adaylarına yönelik “Girişimcilik Kampı” düzenleneceğini bildirdi.

ATSO'dan Kadınlara 'Girişimcilik Kampı'
ATSO Başkanı Davut Çetin, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından girişimçi kadınlara “Girişimcilik Kampı” düzenleneceğini söyledi.

İlki kasım ayında, ikincisi aralık ayında gerçekleştirilecek kampın ücretsiz olacağını belirten Davut Çetin, eğitim sonunda katılımcılara ATSO Akademi tarafından “Girişimcilik Sertifikası” verileceğini kaydetti.

Ekonomi tek kanatla yükselemez

Kadınların işgücüne katılımını teşvik etmek ve iş hayatında başarılı olmalarını sağlamak üzere TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu önerisi ile “Girişimcilik Kampı” isimli bir proje geliştirildiğini kaydeden ATSO Başkanı Davut Çetin, “proje, hem kadınlarımızı girişimciliğe yönlendirmeyi hem de girişimci kadınlarımızın başarılı olmalarını hedefliyor. Akademisyenler ve kurum yetkililerinin ders vereceği, sektöründe isim yapmış iş insanlarının tecrübe paylaşımlarında bulunacağı ve atölye çalışmalarının yer alacağı ders programlarının birincisi kasım ayında, ikincisi aralık ayında başlayacak ve 4 hafta sürecek. Ücretsiz olacak gerçekleşecek eğitimin sonunda katılımcılara ATSO Akademi tarafından Girişimcilik Sertifikası verilecek” dedi.

Kadınların işgücüne katılım oranının sadece yüzde 36’8 olduğunu belirten Çetin, “11 milyon 160 bin kadının ise kendisini ev kadını olarak tanımladığını görüyoruz. Türkiye ekonomisinin tek kanatla yükselme ihtimali yoktur. Kadınlarımızın her alanda olduğu gibi, ekonomide de aktif rol almaları gerekiyor. Kadınlarımızı iş dünyasına çekmek için proje geliştiren ve yoğun mesai harcayan Kadın Girişimciler Kurulumuzun değerli üyelerini tebrik ediyorum.”

E-Ticaretten itibar yönetimine kapsamlı eğitim

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu ise, “Girişimcilik Kampı”yla ilgili şu bilgileri verdi;

“Girişimcilik Kampını 2 dönem olarak planladık. Birinci dönem eğitimlere ev eksenli üretim yapan, iş fikrini hayata geçirmek isteyen, ürün ve hizmetlerine marka değeri kazandırarak ekonomiye dönüştürmek isteyen kadın girişimcilerin katılımını hedefliyoruz. Bu eğitime ev eksenli üretim yapan ve hizmet sunan tüm yarışmacılar kursiyer olarak katılabilecek. İkinci dönem programına ise sektörde hizmetlerine devam eden şirket sahibi kadın girişimciler başvuruda bulunabilecek. “Birinci dönem eğitim programında; girişimcilik, pazarlama iletişimleri, iletişimde etkili konuşma ve beden dili, e- ticaret, dış ticaret, markalaşma ve kişisel marka imajı, tanıtım ve pazarlamada sosyal medya yönetimi, kamu destekleri bilgilendirme, itibar yönetimi, müşteri ilişkilerinde algı yönetimi gibi girişimciliğin ilkeleri olan başlıklar yer alacak. İkinci dönem eğitim programında ise; sektörde faaliyetlerini sürdüren şirket sahibi girişimci kadınlarda girişimcilikte sürekliliği sağlamak üzere, değişen ekonomik koşullarda yenilikçi iş anlayışları, pazarlama, e-ticaret, finansal kaynakların kullanımı, marka imajının geliştirilmesi ve korunması, itibar yönetimi, pazarlamada sosyal medya yönetimi, kurumsal yönetim, ekip ruhu oluşturma, kriz ve zaman yönetimi, müşteri ilişkileri iletişimi, dış ticaret gibi konular ile girişimcilikte sürekliği sağlamak odaklı dersler verilecek.”

ATSO Yönetimi’ne teşekkür

Kadın girişimciliğini geliştirmek adına yürüttükleri çalışmaları erkeklerle işbirliği içinde yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Kocaoğlu, “TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulumuzun kadın girişimciliğini desteklemek, statü kazandırmak ve girişimci adaylarının sektörde yer almalarını sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmalar kapsamında başlattığımız eğitim programı ile tüm kadın girişimcilere bilgi ve donanım desteği sağlayacağız. “Girişimcilik Kampı” projemizde Kurulumuza destek olan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin’e ve Yönetim Kuruluna destekleri için Kurulumuz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA