Araba Sedyeyle Çocuklar Ameliyata Güle Oynaya Gidiyor

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ameliyathane sedyesinin araba şekline dönüştürülmesi sayesinde çocuklar, ameliyata güle oynaya gidiyor.

Araba Sedyeyle Çocuklar Ameliyata Güle Oynaya Gidiyor
Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Alaittin Domaç, Türkiye’deki diğer çocuk hastanelerine örnek olacak bir projeye imza attı. Başhekim Domaç, çocukların ameliyat korkusunun önüne geçebilmek için ameliyathane sedyesinin etrafına araba modeli kaplama yaptırdı ve bu sayede çocukların ameliyat korkusunu yenip güle oynaya ameliyata gitmelerini sağladı. Bugün ilk kez kullanıma başlanılan araba sedye ile kasık fıtığı ameliyatına gitmek için serviste ameliyat saatini bekleyen 5 yaşındaki Caner Öztürk’ün heyecanı ve sevinci, uygulamanın ne kadar doğru olduğunu gözler önüne serdi. Araba sedyeye binip ameliyathaneye gidene kadar hastane koridorunda "vın vın" ve "düdüt düdüt" diyerek sevinç içinde ameliyata giden Caner Öztürk, çok mutlu olduğunu söyledi.



Caner’in babası Ziyattin ile annesi Bedriye Öztürk, söz konusu uygulamanın diğer hastanelere de örnek olmasını isteyerek, "Caner ameliyat öncesi çok korkuyordu. Sedye arabayı görünce bütün korkusunu yendi. Bu uygulamadan dolayı Başhekim Alaittin Domaç’ı kutluyoruz" dediler.

Başhekim Uzm. Dr. Alaittin Domaç ise, "Hastane olarak böyle bir örnek projeyi uygulamak bizi mutlu etti. Çocuklar bizim geleceğimiz. Biz onların korkularını yenmek için hastanemizde çeşitli uygulamalar yapıyoruz. Bu da onlardan bir tanesi. Çocukları güle oynaya ameliyathaneye gönderiyoruz. Sonrasında taburcu olduklarında da onlara ’Cesur Çocuk’ sertifikası veriyoruz. Çocuklar mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA