Aliya İzzetbegoviç'in Vefatının 13. Yılı

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 13. yılında Bitlis'te düzenlenen törenle anıldı

Bitlis'te, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 13. yıl dönümünde Genç Memur-Sen Bitlis Şubesince, Bitlis Öğretmenevi Toplantı Salonunda düzenlenen programla anıldı.

Genç Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı Ayetullah Arslan, programda yaptığı konuşmada, İzzetbegoviç'in yaşam tarzının, birikimlerinin ve dava bilincinin kendilerine devlet olabilme ve devletin bekası konusunda iyi bir ders olduğunu söyledi.

İzzetbegoviç'in, 'Devletin ne kadar önemli olduğunu hepimiz idrak etmeliyiz. Devletsiz bir millet boşluğa düşer ve rüzgarda savrulup gider.'' sözüne dikkat çeken Arslan, 'Bu sözün, içinde bulunduğumuz zamana nasıl ışık tuttuğunu ve devlet kelimesinin ne kadar önemli olduğunu kanıtladığını düşünmekteyim.' diye konuştu.

- 'Kendisini devletine ve milletine adamış'

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak ise geçmişte Bosna Hersek'de bir çok zulüm ve göçün yaşandığını anımsattı.

'Bilge Kral' olarak adlandırılan Aliya İzzetbegoviç'in kendisini devletine ve milletine adamış büyük bir değer olduğunu ifade eden Durak, 'Dava adamlarının öğrencilere örnek şahsiyetler olduğunu biliyor ve bu nedenle öğrencilerimizle bilge şahsiyetleri buluşturuyoruz. Aliya bir sözünde şöyle diyor, 'Hayat, inanan ve salih amel işleyenler dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur.' Rabbim bizleri de bu uğurla yaşamayı nasip eylesin.' dedi.
Kaynak: AA