Afyonkarahisar'da Kuduz Karantinası

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Bulca köyü kuduz nedeniyle karantinaya alındı.

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi Bulca köyünün kuduz hastalığı nedeniyle karantinaya alındığı bildirildi.

Köyde başıboş bir kedi 2 kişiye saldırdı. Kedi, köylüler tarafından telef edilirken durum Tarım İl Müdürlüğüne bildirildi. Köye gelen yetkililer kediden alınan örneklerde kuduz hastalığı tespit edince köy karantinaya alındı. Kedinin ısırdığı köylülerin tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Köy sakinlerinden Oğuzhan Kandemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Yandaki eve giriyordum. Yengem 'kurtar beni, bana kedi saldırıyor' diye bağırıyordu. Kediyi uzaklaştırdım. Amcamın evine girdim. Tekrar sesler gelmeye başladı. Dışarı çıktığımda kedinin komşumun evinden çıkan birine daha saldırdığını gördüm. Onu da kurtardım.' dedi.

Saldırıya uğrayan Şerife Kandemir de 'Torunlarımı çağırıp komşuya gidecektik. Torunum çıkana kadar kedi, arkamdan gelerek saldırdı.' dedi.

Afyonkarahisar İl Tarım Müdürü Hüseyin Arap ise yaptığı açıklamada Sinanpaşa İlçesine bağlı Bulca köyünde kedi tırmalaması ihbarı üzerine köye gidildiğini söyledi.

Kedinen alınan örneğin Konya'da bulunan Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsüne gönderildiğini belirten Arap, 'Pozitif sonuç gelmesi üzerine ekibimiz orada karantina tedbirlerini aldılar. Köydeki tüm başıboş gezen kedi ve köpek gibi hayvanlarının aşılanması noktasında çalışmalar başlatıldı. Bugünden itibaren köyümüzde karantina çalışmaları başlamış oldu. karantinanın ne kadar devam edeceği gelişmelere göre belli olacak.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA