Açe'de 'Türkiye-Darbe-Erdoğan' Toplantısı

İDSB Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomisi ve ordusuyla Türkiye'yi modern ve güçlü bir devlete dönüştürdü'.

CAKARTA – İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreter Yardımcısı ve Ümmetin Aydınlanması Teşkilatı (WADAH) Genel Başkanı Ahmet Azam Abdurrahman, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ekonomisi ve ordusuyla modern ve güçlü bir devlete dönüştüğünü söyledi.

Endonezya'nın Açe eyaletinde 'Türkiye-Darbe-Erdoğan' konulu toplantı düzenlendi.

Abdurrahman, Açe Gazeteciler Birliği'nin ev sahipliğindeki toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam dünyası genelinde evrensel bir değer kabul edilen demokrasi vurgusunu ön plana çıkartmada büyük başarı gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin diğer ülkelerle kıyaslandığında çok daha güçlü bir ekonomi tesis ettiğine işaret eden Abdurrahman, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’nin sergilediği bu başarı, Batı’yı kızdırmıştır.' dedi.

Abdurrahman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomisi ve ordusuyla Türkiye'yi modern ve güçlü bir devlete dönüştürdüğüne dikkati çekti.

Türkiye’nin 15 Temmuz'da maruz kaldığı darbe girişiminin asıl nedeninin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya genelinde İslami birliği gündeme getirmesi ve güçlü bir liderlik sergilemesi olduğunu belirten Abdurrahman, darbenin bugüne kadar Türkiye’nin yardımını alan Suriye, Irak, Filistin, Somali ve Arakan gibi dünyanın çeşitli yerlerindeki mazlumların duaları sayesinde başarısız olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA