15 Temmuz Psikolojik Destek Ve Yaşam Merkezi

Merkezde, darbe girişiminde şehit olanların yakınlarına ve gazilere psikolojik destek verilecek.

15 Temmuz Psikolojik Destek ve Yaşam Merkezi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanların yakınlarına ve gazilere psikolojik destek verilecek.

Üsküdar Belediyesi tarafından Çengelköy'de yaptırılan 3 katlı merkez, şehit yakınlarına ve gazilere tanıtıldı.

Üsküdar Belediyesi psikologlarından Özlem Bağlar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, merkezin şehit aileleri ve gazilere psikolojik destek vermek için kurulduğunu söyledi.

Halkın yaralarını sarmayı amaçladıklarını dile getiren Bağlar, 'Burada bugün şehit aileleri ve gazilerimizi kaynaştırmak için dayanışma çayı düzenledik.' dedi.

Bağlar, Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar Belediyesi'nin işbirliğiyle psikososyal destek projesi kapsamında, düzenli olarak şehit ailelerinin ve gazilerin ziyaret edildiğini belirterek, 'Onların ihtiyaçlarına göre psikolojik destek verilmektedir. Bu merkezde, haftanın 6 günü ücretsiz olarak ruh sağlığı uzmanları tarafından psikolojik destek verilecek.' diye konuştu.

Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Zekeriya Şanlıer de darbe girişiminin gelecek nesile iyi aktarılması gerektiğini vurgulayarak, 'Ailelerimiz için olabildiği kadar bundan sonraki süreçte de psikososyal olarak bir merkez oluşturalım dedik. Çünkü benim çocuğum da dahil olamak üzere, halen bu olayın etkileri sürüyor. Bir uçak, helikopter gördüğü zaman hemen tedirgin oluyorlar. Biz bunun olabildiği kadar psikososyal etkilerini azaltmak istiyoruz. Burada üniversiteden uzman hocalarımız, psikologlarımız var. Bu çalışmamız sadece gazilerimiz ve şehit aileleri nezdinde de değil. Bu bölgede o çatışmayı yaşayan herkes faydalanabilir.' ifadelerini kullandı.

- 'Bu merkez bizim için iyi olacak'

Darbe girişiminde bir oğlu şehit edilen biri de gazi olan Gülperi Esen de toplantıda duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Esen, 15 Temmuz'da yaşadıklarına değinerek, şunları anlattı:

'Şehit olan oğlum 36 yaşındaki Gökhan, o gece hasta ve yatıyordu. Gazi olan 28 yaşındaki Volkan ise işteydi. Darbe girişimini duyar duymaz yatağından kalkarak alanlara gitmek istedi. İşten gelen kardeşi ve damadımla birlikte üçü birden sokağa çıktı. Aradan fazla bir zaman geçmeden Çengelköy'de vuruldukları haberi geldi. Gökhan'ın sabahleyin hastaneden ölüm haberi geldi. Diğer oğlum ise yaralıydı. Herkes gibi bizim de içimiz yanıyor ama her iki oğlumla gurur duyuyorum.'

Gülperi Esen'in oğlu Erkan Esen ise sürecin kendileri için de sıkıntılı geçtiğini dile getirerek, 'Bir kardeşimi kaybettim. Gazi olan kardeşim 7 kez ameliyat oldu. Bu olaydan evdeki küçük yeğenlerimiz etkilendi. Havai fişek atıldığında bile korkuyorlar. Açılan bu merkez bizim için iyi olacak.' ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminde Çengelköy'de bacağından vurulan Üsküdar Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Erol Şemsek ise darbe girişimini televizyondan öğrendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıktığını anlatan Şemsek, 'Eşim önce gitmemi istemedi. Ben de gitmem gerektiği yönünde ısrar ettim. O zaman eşim bana 'Kurşun yemeden gelme' dedi. Dışarı çıktım. Çengelköy-Güzeltepe yol ayırımında darbecilerin açtığı ateş sonucu sağ bacağımdan yaralandım. Uzun süredir tedavi görüyorum. Bu açılan merkez bizim için iyi olacak. Hem destek alacağız, hem de arkadaşlarla tanışarak daha iyi kaynaşacağız.' diye konuştu.
Kaynak: AA