Zeytin Ağaçlarının Hasadını Turistler Yaptı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinlikte, 5 yıldızlı bir otelde tatil yapan turistler, otel içerisindeki yüzlerce yıllık ağaçlardan zeytin topladı.

Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinlikte, 5 yıldızlı bir otelde tatilini sürdüren yerli ve yabancı turistler, otel içerisindeki 300 ila bin yıllık ağaçlardan zeytin topladı.

Bodrum'un Kaynar mevkisindeki Rixos Premium Bodrum otelde, Zeytin Dostu Derneğinin desteğiyle zeytin hasadı etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, otel içerisinde bulunan ve 'anıt' özelliği taşıyan 12 ağaçtan hasat yapıldı.

Otelde tatillerini sürdüren yerli ve yabancı misafirlerin davet edildiği etkinlikte, renkli görüntüler yaşandı. Etkinliğin başında misafirlere zeytinin ve zeytinyağının önemi anlatılarak, yağların tadımı yaptırıldı. Daha sonra dağıtılan yöresel kıyafetleri giyen yerli ve yabancı turistler zeytin topladı.

Otelin Genel Müdürü Mehmet Tulunay, otel içerisinde 300'e yakın zeytin ağacı bulunduğunu ve bu ağaçlardan 12'sinin 'anıt ağaç' özelliği taşıdığını söyledi. Bu ağaçların yaşlarının 300 ile bin arasında değiştiğini ifade eden Tulunay, 'Bu ağaçları koruma altına alalım ve doğru hasat yöntemiyle ürünü değerlendirelim istedik. Bu bilinci aşılamak için misafirlerimizi ve personelimizi davet ettik.' dedi.

Tulunay, üretilen zeytinyağlarını misafirlere hediye edeceklerini belirtti.

- 'Pazarlama tekniği'

Zeytin Dostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş da 'Dernek olarak bu değerlerin korunması ve tüm dünyaya anlatılmasından yanayız. Gelişmiş ülkeler bunu aynı zamanda pazarlama tekniği olarak da kullanıyor.' dedi.

Almanya'dan gelen ve otelde tatili geçiren turistlerden Cengiz Filiz, zeytin hasadı yapmanın kendilerine güzel bir tecrübe kazandırdığını dile getirdi.

Belçika vatandaşı Hauben Carine de ilk kez zeytin hasadı yaptığını, tatile gelip çalışmanın değişik bir duygu olduğunu ifade etti.

Etkinliğe bazı aileler çocuklarıyla birlikte katılarak eğlenceli dakikalar yaşadı.

Hasat sırasında tatilciler ve otel yöneticileri, yöresel halk oyunları da oynadı.
Kaynak: AA